Pavol Krupka Kultúra

Komorný koncert popradských huslistov

VIDEO - V reprezentatívnych priestoroch Tatranskej galérie sa v sobotu predstavili mladí huslisti - žiaci popradskej ZUŠ na Štefánikovej ulici z triedy husľovej pedagogičky Terezy Novotnej.

Vystúpili štrnásti huslisti rôzneho veku a skúseností a v úlohe koncertnej umelkyne aj ich učiteľka Tereza Novotná. Spolu sa im podarilo vytvoriť atmosféru ozajstného komorného koncertu. Poslucháči si vypočuli tie najkrajšie diela husľovej literatúry od baroka až po súčasnosť. Okrem sólových skladieb so sprievodom klavíra zazneli aj diela pre dvoje či viacero huslí. Komornej hre totiž Tereza Novotná prikladá veľký význam. Možnosť zahrať si so spolužiakom (spolužiakmi) či so svojím pedagógom aspoň časť komorného diela dokáže byť veľmi motivujúca. Napokon, prejavilo sa to aj na peknom výkone účinkujúcich huslistov. Potlesk rodičov, starých rodičov, súrodencov či kamarátov bol pre nich zaslúženou odmenou. Samozrejme, rovnako aj pre ich učiteľku, pre ktorú, ako sama povedala, bol tento koncert splnením jedného sna.

O koncertný program Terezy Novotnej a jej žiakov prejavili záujem aj z okolia Popradu. Po Veľkej noci sa na reprízu popradského koncertu môžu tešiť aj v Jánovciach, vo Vikartovciach, v Starej Lesnej a vo Vysokých Tatrách.

//Z koncertu sme pripravili obsiahlejšie video. Veríme, že poteší každého priateľa klasickej hudby a tiež milovníkov nádherného, ale náročného hudobného nástroja – huslí. //

[youtube=440,248]h­ttp://youtu.be/O­decbKs8gQg[/y­outube]

Tereza_a_deti
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM