Monika Vengrínová Krimi

Komunikácia na nete sa skončila zle-nedobre: Petrovi (31) boli sľúbené peniaze, čakala ho studená sprcha!

Dôverčivosť sa veru nevypláca. 31-ročný Peter, sa podľa polície, dohodol s o desať rokov mladším menovcom na prevode peňazí, no takto to napokon celé dopadlo...

Ilustračný obrázok k článku Komunikácia na nete sa skončila zle-nedobre: Petrovi (31) boli sľúbené peniaze, čakala ho studená sprcha!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Ešte v apríli tohto roka začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku elektronických peňazí alebo inej platobnej karty. Na základe dôkazov bolo v týchto dňoch z uvedeného trestného činu vznesené obvinenie Petrovi (21), pochádzajúcemu z Bratislavy.

„Peter mal počas komunikácie prostredníctvom internetu s 31-ročným Petrom z Haligoviec pod zámienkou, že na jeho platobnú kartu pošle 230 eur, vylákať od neho údaje z platobnej karty.  Zámienkou bolo, že Peter (31) mal najskôr poslať 130 eur na iný účet s tým, že 100 eur si obvinený Peter (21) nechá ako províziu,“ povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

Policajná hovorkyňa ďalej uviedla, že obvinený Peter kartu opakovane použil a škoda, ktorú týmto konaním spôsobil poškodenému bola vyčíslená na sumu 80 eur. „Obvinenému Petrovi hrozí v tomto prípade trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ dodala Migaľová.

foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM