Peter Handzuš Hokej

Končí hokej v Poprade? Peniaze sú len na rozbeh sezóny

AKTUALIZOVANÉ: Sponzori sa do popradského hokeja nehrnú. Na stretnutie podnikateľov so zástupcami klubu a mesta prišla len hŕstka ľudí. Zväčša tých, čo sa hokeju venujú už dlhšie. Tibor Turan po stretnutí neskrýval rozčarovanaie. Vo štvrtok sa k situ

Mesto a klub rozposlali pozvánky zhruba päťsto podnikateľským subjektom. Napriek tomu mnohí o stredajšom stretnutí nevedeli. „Mám tu prevádzku, sídlo firmy je mimo Poprad a žiadnu pozvánku som nedostal. Keby som vedel, že také stretnutie je, prišiel by som aspoň zo zvedavosti,“ povedal majiteľ obchodu v Poprade.

O stretnutí ohľadom podpory popradského hokeja nebola žiadna zmienka na stránke mesta ani na stránke hokejového klubu. Obyčajní ľudia sa tak o stretnutí mohli dozvedieť až po jeho skončení z médií.

Vo štvrtok sa k nelichotivej situácii v popradskom hokeji pre novinárov vyjadril aj primátor Anton Danko.[/size]

**„V prvom rade som veľmi sklamaný z toho, čo sa udialo včera. Cítim z toho všetkého veľký nezáujem o to, či bude v Poprade hokej, alebo nie. Neviem, čo ďalej. Najobjektívnejšie by bolo referendum, aby Popradčania povedali, či v Poprade chcú hokej, alebo nie,“ **povedal na margo situácie primátor mesta Poprad Anton Danko.

Zatiaľ, čo seniorský hokej v meste trápia existenčné problémy, mládežnícka liga je na štart nového ročníka pripravená. **„Mládež je pokrytá zo strany mesta a bude financovaná aj naďalej,“ **prízvukoval Danko. Primátor si myslí, že všetky firmy, ktoré sídlia na území mesta, by mali v prvom rade propagovať Poprad a až potom iné kluby. Tým narážal na Tatravagónku Poprad, a.s., ktorá sa stala sponzorom Slovana Bratislava. Ten bude od budúcej sezóny pôsobiť v Kontinentálnej hokejovej lige. [/color]

Výkonný riaditeľ HK Poprad Tibor Turan sa po stredajšom rokovaní pre médiá vyjadril, že si nezoberie „na tričko“, aby popradský hokej zanikol. Situáciu má v rukách momentálne vedenie klubu, ktoré bude mať konferenciu, po nej musí prísť s novými návrhmi. Situácia pod Tatrami je tak aj naďalej kritická. Popradský hokejový klub momentálne nemá dostatok financií na štart v novej sezóne. V súčasnosti klub nemá zabezpečených hráčov, trénera a nie je ani isté, či sa v tomto roku uskutoční tradičný hokejový Tatranský pohár, ktorý je druhý najstarší v Európe.

Ako Turan deklaroval, na existenciu v budúcom ročníku je potrebných 500.000 eur. Primátor mesta dnes povedal, že na kalendárny rok môže mesto prispieť sumou 100.000 eur, to znamená na sezónu maximálne 200.000 eur. To by však seniorský hokej v Poprade nezachránilo.

Viac o situácii v klube hovorí výkonný riaditeľ HK Poprad Tibor Turan vo videu.

Viac o snahe mesta vstúpiť do záchrany hokeja v Poprade nájdete [link=http://www­.poprad24.sk/clan­ky?extend.135714_Do-zachrany-hokeja-pod-Tatrami-sa-zapoji-aj-mesto-]TU![/link]

Poprad24/tasr Video: Marián Handzuš

Končí hokej v Poprade? Peniaze sú len na rozbeh sezóny
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM