Martin Sýkora Správy Správy

Koniec obmedzenia: Cesta medzi Svitom a Batizovcami je otvorená

Frekventovaná cesta medzi podtatranským mestom Svit a obcou Batizovce bola dva týždne neprejazdná. Dôvodom bola obnova železničného priecestia.

Ilustračný obrázok k článku Koniec obmedzenia: Cesta medzi Svitom a Batizovcami je otvorená
Zdroj: Dnes24.sk

Z dôvodu rekonštrukcie železničného priecestia medzi mestom Svit a obcou Batizovce v okrese Poprad bola od 11. júla uzatvorená cesta III/3064 Batizovce-Svit. Na uvedenom úseku Železnice Slovenskej republiky opravili železničný prejazd, ktorým denne prejdú stovky osobných automobilov. V pondelok 18. júla ju vo večerných hodinách opäť sprístupnili.

Starosta obce Batizovce Gabriel Bodnár uviedol, že železničný prejazd, ktorý sa nachádza v katastri mesta Svit, používajú obyvatelia Batizoviec často a denne ním niektorí prejdú aj štyrikrát. Podľa jeho slov bolo priecestie už nevyhnutné opraviť. „Jeho stav bol nevyhovujúci nielen pre automobilovú dopravu, ale aj pre cyklistov a ľudí, ktorí prechádzali týmto úsekom pešo,“ zhodnotil Bodnár.

Pôvodne mala byť rekonštrukcia ukončená v sobotu 16. júla vo večerných hodinách. Z dôvodu nepriaznivého počasia však nebolo možné práce spojené najmä s asfaltovaním dokončiť, a preto sa termín odovzdania železničného priecestia do užívania presunul.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM