Monika Vengrínová Rôzne

Korčuľovať sa na zimáku opäť nebude: Kde sa môžeme vyblázniť na ľade?

Teploty konečne klesli pod nulu a nastal čas zimných radovánok. Pre milovníkov ľadového korčuľovania mesto opäť pripravilo ľadovú plochu na Námestí Sv. Egídia a využívať samozrejme môžu Popradčania i plochu pred Arénou Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Korčuľovať sa na zimáku opäť nebude: Kde sa môžeme vyblázniť na ľade?
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Na zimnom štadióne korčuľovanie pre verejnosť ani tento rok nebude. Na dvoch sprístupnených ľadových plochách, ktoré mesto svojim obyvateľom poskytuje, však môžu korčuľovať zadarmo a to až do večerných hodín. K dispozícii je aj osvetlenie,“ hovorí Martin Vnuk, vedúci zimného štadióna v Poprade.

Pri aréne bude korčuľovanie sprístupnené denne od pondelka do nedele od desiatej do ôsmej večer, v meste sa bude dať korčuľovať od pondelka do piatka od 15.00 do 19.00, v sobotu od 10.00 do 20.00 a v nedeľu takisto od 10.00, avšak len do 18.00 hodiny. V čase prázdnin bude prevádzka upravená a počas všetkých dní sa tak bude dať korčuľovať rovnako ako pred arénou od desiatej do 20tej hodiny.

„Na obe ľadové plochy je vstup s hokejkami zakázaný. Rozmýšľame však nad treťou umelou ľadovou plochou a nad tým, či bude opäť len pre korčuliarov, alebo už aj s poriadnymi mantinelmi na hokej,“ píše primátor mesta Anton Danko na web stránke mesta. Ďalšia plocha by mala stáť opäť na sídlisku Juh, termín jej výstavby však zatiaľ známy nie je.

Korčuľovať sa Popradčania budú môcť dovtedy, kým to teploty dovolia, nakoľko ľad sa dá udržať len vtedy, kým sú v noci mínusové teploty a počas dňa nevystúpia nad šesť stupňov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM