Peter Handzuš Hokej

Košice splnili cieľ a sústredia sa na 3. duel. Kamzíci si doma veria

Napriek tomu, že hokejisti úradujúceho slovenského vicemajstra HC Košice vyhrávajú po úvodných dvoch domácich štvrťfinálových zápasoch Slovnaft play off Tipsport extraligy 2:0 na zápasy, tak diváci videli v Steel aréne vyrovnaný hokej s najtesnejšími víťazstvami zhodne 2:1.

Ilustračný obrázok k článku Košice splnili cieľ a sústredia sa na 3. duel. Kamzíci si doma veria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Po dvoch dňoch voľna sa séria hraná na štyri víťazné stretnutia sťahuje do Popradu, kde obaja súperi očakávajú ešte väčší dôraz v osobných súbojoch a želajú si presnejšiu koncovku.

Košičania sú spokojní

Po druhom zápase bol tréner Milan Staš spokojný s vývojom série a dvoma domácimi víťazstvami. Uvedomuje si však dôležitosť duelov na popradskom ľade a rád by si z neho priviezol so svojimi zverencami minimálne jedno víťazstvo.

„Cieľ, ktorý sme mali, cestovať pod Tatry s vedením 2:0 na zápasy, sme splnili a uvidíme čo nás čaká v Poprade. Určite tam očakávam niečo iné, začína sa však od stavu 0:0. Samozrejme pred týmto dvojzápasom je cieľom priviesť aspoň jedno víťazstvo,“ uviedol Staš, ktorý očakáva v meste pod Tatrami ešte viac fyzického hokeja.

Na jeho slová nadviazal autor rozhodujúceho gólu druhého štvrťfinálového stretnutia obranca Martin Chovan.

„Určite je tretí duel rozhodujúci, no stále to nemusí nič znamenať. V minulosti sa už otočilo niekoľko sérii aj za stavu 3:0, takže sa sústredíme najprv na tretí a potom na štvrtý duel, pôjdeme od zápasu k zápasu. Na Poprad si veríme a ideme tam vyhrať, samozrejme pokúsime sa zvíťaziť v oboch stretnutiach a rozhodnúť,“ skonštatoval Chovan, ktorý dodal, že príprava na popradský dvojzápas bude prebiehať v tréningovej hale, kde sú menšie rozmery ľadovej plochy.

Doma musia byť aktívnejší

Podtatranci predviedli v Košiciach taktickú hru, založenú na dobrej defenzíve a rýchlych protiútokoch. Vypracovali si i viacero dobrých streleckých príležitostí, ale tie nedokázali pretaviť v presné zásahy.

„Nesúhlasím s komentárom trénera Staša po prvom zápase, že Košice zaslúžene vyhrali. Nie je to tak, pretože aj prvý, aj druhý zápas mohol skončiť úplne naopak a mohli sme my vyhrávať 2:0 po dvoch zápasoch. Máme dva dni na to, aby sme sa dali dokopy a obidva zápasy v Poprade budú vyzerať úplne inak. Pevne verím, že sa presadíme i strelecky, pretože dva góly v Košiciach sú veľmi málo na to, aby sme boli úspešní a aj v tomto smere musíme zvýšiť aktivitu,“ naznačil popradský tréner Milan Jančuška domácu taktiku a priznal, že na menšej hracej ploche očakáva i viac osobných súbojov.

Kamzíci doma prehrali s Košicami tri razy

Košičania dokázali v základnej časti zvíťaziť na popradskom ľade tri razy. Napriek nepriaznivej bilancii sú „kamzíci“ odhodlaní v domácom prostredí zabrať a pokúsiť sa vyrovnať stav série na 2:2.

„Myslím si, že hra, ktorú predvádzame doma, nám svedčí viac. V Košiciach bolo trošku širšie klzisko a neboli sme tak kompaktne pri sebe. Verím, že na domácom ľade to ešte viac prehustíme a zvládneme to,“ zaželal si Dávid Buc a dodal: „V úvodných dvoch zápasoch sme ukázali, že ich môžeme poraziť. Možno, že na tom menšom ihrisku bude padať viac gólov, keďže to môže padnúť z každej strely. Uvidíme, čo prinesú domáce zápasy.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM