Pavol Krupka Kultúra

Kostolom sv. Juraja sa niesli tóny barokovej hudby

Tretí z nedeľných koncertov Sobotských dní starej hudby priniesol stretnutie s inštrumentálnou hudbou veľkých majstrov baroka. Sláčikové kvarteto Quartet ad gloriam Dei, ako vyplýva už z jeho názvu, chce svojou hudbou chváliť Boha, chváli však aj sam

Prejav štvorice hudobníkov je hudobne a technicky dokonalý, sú to profesionáli, napriek mladému veku troch z nich. Zároveň je však plný citu a úprimnosti. Z kvarteta ako celku sa do priestoru niesla nielen samotná nádherná hudba, ale aj skromnosť a dobrota. Práve tak sa dá najlepšie splniť sen každého hudobníka – čo najdokonalejšie vyjadriť duchovnú podstatu hudby.

Quartet ad gloriam Dei tvoria členovia Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu Samuel Mikláš (1. husle), Róbert Kováč (2. husle), Júlia Urdová (viola) a Gregor Regeš (violončelo).

V našom videozostrihu znie ukážka Fugy zo skladby Jozefa Podprockého Partita antiqua slovaca, časť Allegro z Concerta in G „Rustico“ Antonia Vivaldiho a celé Badinerie zo Suity pre sláčiky skladateľa Archangella Corelliho.

//Umenie v podaní telesa Quartet ad gloriam Dei si môžete vychutnať aj na portáli YouTube, kam sme v HD kvalite umiestnili celú posledne menovanú skladbu: // http://www.youtube.com/watch?…

Kostolom sv. Juraja sa niesli tóny barokovej hudby
1
Galéria
Quartet_v_Sp.Sobote
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM