Peter Handzuš Rôzne

Kraj rozdelí dotácie na šport, kultúru a sociálne služby

Poslanci Prešovského samosprávneho kraja v utorok na svojom zasadnutí rozhodli o zverejnení výzvy na predkladanie žiadostí o dotáciu z rozpočtu Vyššieho územného celku Prešov. Tú kraj poskytne v roku 2012 na financovanie projektov v rámci programov š

Záujemcovia o poskytnutie dotácie musia svoju žiadosť doručiť najneskôr do 30. marca vrátane. Medzi jednotlivé projekty sa prerozdelí celkom 300.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková.

Výzva je platná len v tomto roku a cieľovými skupinami v jednotlivých programoch sú deti, mládež a dospelí obyvatelia miest a obcí v kraji. Žiadať o dotáciu môžu právnické a fyzické osoby so sídlom alebo trvalým bydliskom na území PSK. Jednotlivé projekty musia byť zrealizované najneskôr do 15. novembra. Celkový podiel prostriedkov hradených z rozpočtu PSK predstavuje maximálne 60 % rozpočtu, pričom pri projektoch neinvestičného charakteru je maximálna výška dotácie 2000 eur a pri projektoch investičného charakteru maximálne 5000 eur.

„Dotácie môžu byť poskytnuté napr. na výstavbu a opravu športovísk, usporiadanie masových športových akcií, či obnovu kultúrnych pamiatok a pamätihodností obci, na živú kultúru, výstavbu, rekonštrukciu, opravu zariadení sociálnych služieb a ich vybavenie a podujatia pre obyvateľov odkázaných na sociálne služby,“ vysvetľuje hovorkyňa.

Žiadosti odovzdané do podateľne Úradu PSK alebo odoslané poštou na adresu PSK, budú posúdené do 30. apríla a schválené najneskôr do 5. júna. Predkladanými žiadosťami sa budú zaoberať jednotlivé odbory PSK školstva, kultúry a sociálnych vecí. „Žiadatelia, ktorým bude schválená dotácia, a s ktorými bude uzatvorená zmluva, predložia do 15 dní po ukončení projektu, najneskôr však do 30. novembra, vyúčtovanie dotácie,“ dodala Fitzeková.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM