Ľubomír Hudačko Správy

Krampus čerti šokujú rozhodnutím: Hoci Poprad NESÚHLASÍ, v meste ich aj tak uvidíme!

Nemá to byť pochod a v nedeľu v meste nebudú. Napriek nesúhlasu popradskej samosprávy však Čertov na námestí uvidíme v sobotu.

Ilustračný obrázok k článku Krampus čerti šokujú rozhodnutím: Hoci Poprad NESÚHLASÍ, v meste ich aj tak uvidíme!
Zdroj: TASR/Martin Palkovič

V uplynulých dňoch rozvírili debatu v Poprade najmä Krampus čerti, ktorí sa plánovali v meste ukázať. Hoci s tým samospráva nesúhlasí, napriek tomu ich napokon v uliciach môžeme vidieť. Z Krampus Tatry o tom informujú na sociálnej sieti.

„Naše rozhodnutie po preštudovaní zákonov a konzultovaní s právnikmi je nasledovné. Mesto Poprad nesúhlasí s podujatím, pretože cirkev je proti. No mesto nežije len z cirkvi. Napriek tomu, že mesto nesúhlasí tak 25.11. nás budete môcť vidieť na ulici 1.mája,“ znie príspevok na sociálnej sieti pod názvom Krampus Tatry.

Nemá ísť o pochod

Za dobrovoľný príspevok bude možné sa s nimi odfotiť.

„Časť výťažku z vyzbieraných peňazí darujeme nadácii Červenýs nos Clowndoctors. Pozor, nepôjde o žiaden pochod. Budú dvaja čerti a nič iné. Vystúpime v sobotu o 17.00 hod. Z dôvodu, že my cirkev rešpektujeme a vieme, že nedeľa je pre nich ako sviatok, tak v nedeľu nás neuvidíte,“ znie stanovisko organizátorov.

K danej veci vznikli dokonca dve petície. Jedna za zrušenie tohto vystúpenia v uliciach Popradu a druhá za nezrušenie. Výzvu k podpisom za odmietnutie akcie čítali uplynulú nedeľu aj v popradských kostoloch.

archívne foto

Pochod čertov – Krampus 2018
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM