Správy

Krásny čin tatranských cukrárov: Zdravotníkom posielajú sladký darček, pridajú sa ďalší majstri?

Robia to zadarmo a vo svojom voľnom čase. Cukrári a kuchári spod Tatier pečú tisíce veterníkov, tentokrát do Košíc. Zdravotníci z popradskej nemocnice už túto dobrotu ochutnali. Padne slovenský rekord?

Zdroj: TASR/Milan Kapusta

V priestoroch Strednej odbornej školy hotelovej v Hornom Smokovci vo Vysokých Tatrách pečú od skorého utorkového rána veterníky pre zamestnancov Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach. Ako uviedol tatranský šéfcukrár Matúš Reľovský, piati ľudia vrátane neho by mali napiecť počas utorka celkovo 4800 kusov veterníkov. Týmto počinom sa chcú zapísať aj do Knihy slovenských rekordov.

Chcú motivovať ďalších

Oslovil ma kolega, ktorý už varil pre sociálne slabšie rodiny a zdravotníkov obedy, či by sme neskúsili niečo napiecť pre popradskú nemocnicu s tým, že to budeme robiť zadarmo,“ ozrejmil Reľovský. Podľa jeho slov sa to rozbehlo pred dvoma mesiacmi, keď napiekli veterníky pre nemocnice v Poprade, vo Vyšných Hágoch, Liptovskom Mikuláši, Kežmarku, Starej Ľubovni, v Spišskej Novej Vsi a popritom aj pre vojsko, leteckú záchrannú službu a hasičov. Dokopy napiekli približne 5500 veterníkov.

Tentoraz pečú pre košickú univerzitnú nemocnicu, ktorá má zhruba 3700 zamestnancov. Do večera približne do 20.00 h by chceli napiecť 4800 kusov veterníkov.

Týmto pokusom o rekord chcú tatranci motivovať ďalších cukrárov na Slovensku, ktorí by nezištne upiekli veterníky pre zdravotníkov v prvej línií ako odmenu za ich ťažkú prácu v tejto ťažkej dobe.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

V Tatrách pečú sladký rekord pre košických zdravotníkov
11
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Aktuality z východu Slovenska:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM