Tlačové správy

Kristínka zo Svitu napísala, ako pomáha svojmu bratovi: Posledná veta vás dojme k slzám

Deti nás niekedy svojimi činmi vedia poriadne prekvapiť. Niektoré z nich sa na prvý pohľad zdajú banálne, no po chvíli chytia za srdce.

Ilustračný obrázok k článku Kristínka zo Svitu napísala, ako pomáha svojmu bratovi: Posledná veta vás dojme k slzám
Zdroj: Detskycin.sk

Aj deti vedia vykonať skutky, ktoré si zaslúžia byť ocenené. Na to poukazuje projekt Detský čin roka, ktorého jubilejný 20. ročník prebieha pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej a pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

Kristínka z domova

Za dobré skutky detí môžu deti aj verejnosť hlasovať vo ôsmich kategóriách. V jednej z nich, v kategórii Pomoc rodine, je nominovaná aj Kristínka, žiačka Špeciálnej základne školy vo Svite.

Volám sa Kristína Pokošová, mám trinásť rokov a chodím do ŠZŠ vo Svite. Momentálne bývam v detskom domove aj s mojimi dvoma bratmi a jednou sestrou,“ začína svoje rozprávanie jedno z nominovaných de­tí.

Dojemná veta

Brat je ešte maličký, má štyri roky, a volá sa Filip. Potrebuje ešte veľa pomoci. Ja mu stále pomáham. Ráno, poobede aj večer. Ráno ho umývam, poobliekam, urobím mu raňajky a čaj. Poobede idem po neho do škôlky, povyzliekam ho do starých vecí a potom sa spolu hráme. A večer ho dávam do pyžama, umyjem mu zuby a dávam ho spať“, pokračuje Kristínka a dodáva: „Dúfam, že sa skoro dostaneme domov a pomôže mu aj mama.

Kristínku môžete podporiť hlasovaním priamo TU.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Detskycin.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM