Martin Sýkora Samospráva

Kto získa Cenu mesta Poprad: Rozhodnite aj vy

Nominujte tých, ktorí si zaslúžia ocenenie. Vedenie popradskej samosprávy dáva túto možnosť Popradčanom po prvý krát.

Ilustračný obrázok k článku Kto získa Cenu mesta Poprad: Rozhodnite aj vy
Zdroj: Dnes24.sk

Nominačná uzávierka sa blíži. Obyvatelia mesta Poprad a poslanci Mestského zastupiteľstva mesta Poprad môžu ešte do konca júna predkladať návrhy na udelenie Ceny mesta Poprad a udelenie čestného občianstva. Tieto návrhy je potrebné doručiť do kancelárie kontaktu s občanmi mestského úradu.

„Chcel by som vyzvať Popradčanov, aby sa zapojili do nominovania výnimočných osobností nášho mesta. Aby sme spoločnými silami dokázali oceniť tých, ktorí si to zaslúžia za všetko, čo pre naše mesto a jeho obyvateľov robili a robia,“ vyzval primátor Popradu Jozef Švagerko. „Čestné občianstvo mesta Poprad možno udeliť osobám, ktoré sa obzvlášť významným spôsobom zaslúžili o rozvoj a zveľadenie mesta, ochranu jeho záujmov a šírenie jeho dobrého mena vo svete, alebo ktorí obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými výkonmi,“ informoval komunikačný manažér popradskej samosprávy Marián Galajda.

Cenu mesta Poprad možno udeliť za:

  • vynikajúce tvorivé výkony a významné výsledky vedeckej, technickej, umeleckej, publicistickej a verejnoprospešnej činnosti
  • za činnosť osôb, ktoré významným spôsobom prispeli k hospodárskemu a kultúrnemu rozvoju mesta, jeho propagácii doma i v zahraničí
  • činnosť osôb pri záchrane l‘udských životov a majetku mesta a jeho občanov

Okrem týchto ocenení sa udeľuje aj Cena primátora mesta Poprad. Primátor ju udeľuje občanom mesta za úspešnú a záslužnú činnosť v prospech mesta. Uvedené ocenenia sa udeľujú každé dva roky na slávnostnom zasadnutí MsZ mesta Poprad. „Viac detailov o jednotlivých oceneniach nájdete v Štatúte mesta Poprad,“ dodal Galajda.

Ilustračné foto:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM