Barbara Dallosová Krimi

Kuriózna nehoda pri Poprade: Opitý vodič skončil v poli, v aute si dal rovno šlofíka

Vodiča prebudila policajná hliadka. Čakal ho pobyt v policajnej cele a veľmi nepríjemné vytriezvenie.

Ilustračný obrázok k článku Kuriózna nehoda pri Poprade: Opitý vodič skončil v poli, v aute si dal rovno šlofíka
Zdroj: Policajný zbor SR

38-ročný vodič skončil mimo cesty na úseku medzi obcou Hozelec a Popradom. Kuriózne je, že v havarovanom aute zostal a zaspal. Prípad opisuje Polícia Slovenskej republiky na sociálnej sieti.

Vodič sa podľa mužov zákona plne nevenoval šoférovaniu, na čo zišiel s autom do poľa. „Táto situácia pravdepodobne natoľko vyčerpala vodiča, že vo vozidle hneď aj zaspal. Na miesto nehody sa dostavila policajná hliadka. Po prebudení bol vodič podrobený okrem iného aj dychovej skúške, ktorej výsledok presiahol 2,5 promile,“ uvádza polícia.

Opitý vodič si okrem toho spôsobil na aute škodu vo výške 2 500 eur. Bol umiestnený do cely policajného zaistenia a po vytriezvení a vykonaní procesných úkonov bol obvinený z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Ako konštatuje polícia, nejde o ojedinelý prípad: „V poslednom období sme zaznamenali viacero nehôd spôsobených alkoholom za volantom. Vodiči absolútne ohrozujú nielen svoje zdravie a život, ale predovšetkým bezpečnosť slušných účastníkov cestnej premávky.“

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM