Monika Vengrínová Šport

Kúsok Brazílie v Štrbe: Mladých futbalistov z detských domovov čaká finále Appelia Cupu

Celoslovenská súťaž Appelia Cup, do ktorej sa každoročne zapája vyše päťsto detí z 52 detských domovov vstupuje do finále, ktoré prebehne 17.a 18.júna na futbalovom štadióne v Štrbe. Chýbať nebude komentátorská legenda Karol Polák, lopty, s akými sa aktuálne hrá v Brazílii i parádne ceny.

Ilustračný obrázok k článku Kúsok Brazílie v Štrbe: Mladých futbalistov z detských domovov čaká finále Appelia Cupu
Foto: Karol Krist / Zdroj: Dnes24.sk

Starosta obce Štrba Michal Sýkora privíta mladých futbalistov z detských domovov z nitrianskeho, banskobystrického, trenčianskeho a žilinského kraja, a to pri príležitosti konania už jedenásteho ročníka tejto unikátnej súťaže, ktorej riaditeľom je komentátorská legenda Karol Polák.

„Mladí futbalisti vo veku 14 až 18 rokov sa budú snažiť vybojovať pre svoj kraj nielen cennú trofej, ale aj množstvo skvelých darčekov. Najlepší hráč, strelec a brankár získajú kvalitné hodinky, najlepšie mužstvo získa od generálneho riaditeľa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny pána Mariána Valentoviča týždenný pobyt vo futbalovom kempe,“ uviedla Ľubomíra Otčenášová z obecného úradu v Štrbe. Hrať sa bude s loptami „Brazuca“ poskytnuté organizátorom súťaže, ktoré práve v týchto dňoch prežívajú svoju športovú premiéru na majstrovstvách sveta vo futbale v Brazílii.

Appelia Cup prebieha na rôznych miestach celý rok a spolu so Slovenským futbalovým zväzom ho organizuje poradenská skupina APPEL Group. Je súčasťou Grassroots projektu SFZ “Grassroots – futbal pre všetkých” s cieľom dať možnosť hrať futbal všetkým bez výnimky, bez ohľadu na vek, pohlavie, rasu alebo zdravotný stav. Hlavným partnerom súťaže je Slovenský futbalový zväz.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM