Peter Handzuš Hokej

Ladislav Nagy ďalším novým hráčom HC Lev Poprad

Ďalšou novou posilou nováčika ruskej KHL HC Lev Poprad sa stal slovenský reprezentačný útočník Ladislav Nagy. Spolu s ním bude dres tohto klubu obliekať aj americký obranca Grant Lewis.

Tridsaťdvaročný Ladislav Nagy prichádza pod Tatry zo švédskeho MoDo, kde pôsobil po boku svojho krajana Ľuboša Bartečka a spolu si zahrajú aj v HC Lev. Za MoDo nastúpil v uplynulej sezóne v 25 stretnutiach a nazbieral v nich 24 bodov (12+12). „Keď som hovoril o Ľubošovi Bartečkovi, že by mal byť jedným zo základných pilierov tímu, tak to platí aj o Ladislavovi Nagyovi. Obaja sa veľmi dobre poznajú a už spolu niečo odohrali. To by malo mužstvu určite prospieť,“ uviedol na klubovej internetovej stránke tréner mužstva Radim Rulík. Nagy už v KHL pôsobil, sezóny 2008/09 a 2009/10 strávil v Severstali Čerepovec, vydarenejšou bola pre neho tá druhá, v ktorej v 44 zápasoch získal 22 bodov (9+13).

Ďalšou novou tvárou HC LEV je Grant Lewis, ktorý odohral posledné dva roky v zámorskej AHL. Minulú sezónu pôsobil v tíme Milwaukee Admirals, kde počas 47 zápasov nazbieral 23 bodov za 8 gólov a 15 asistencií. Americký bek bol v roku 2004 draftovaný tímom Atlanta Trashers, svoju premiéru v NHL si však odbil až v sezóne 2007/2008.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM