Monika Vengrínová Rôzne

Lákadlá, čo majú do Lomnice pritiahnuť množstvo ľudí: Tešte sa na psie záprahy aj na snežný labyrint!

Už nasledujúci víkend zaplavia tatranské svahy mašéri s pravými snežnými psami, známi speváci, divadelníci i tanečníci. Chýbať nebude ani skvelá lyžovačka, darčeky a súťaž o jazdu v psom záprahu.

Ilustračný obrázok k článku Lákadlá, čo majú do Lomnice pritiahnuť množstvo ľudí: Tešte sa na psie záprahy aj na snežný labyrint!

Puskailer, Madej a Jaroš

„Snežné psy“ sú multižánrovým podujatím, ideálnym pre rodiny s deťmi. Okrem možnosti vyhrať jazdu v záprahu budú najväčšími ťahákmi podujatia spevák s najväčším úsmevom Thomas Puskailer, Martin Madej, ktorého preslávila pesnička Bobi, či superstarista Miro Jaroš. Deťom sa oplatí okrem lyžiarskeho výstroja zobrať si so sebou tiež plyšového psíka, vďaka ktorému ich čaká darček.

A i keď táto zimná sezóna nie je práve typickou ukážkou bielej zimy, predsa existujú miesta, na ktoré „Perinbaba“ myslela viac a aj snežné delá pomohli vytvoriť snehovú pokrývku a veľmi dobré lyžiarske podmienky. Jedným z takýchto miest je i Tatranská Lomnica, ktorá bude okrem výbornej lyžovačky nasledujúci víkend 22.-23. februára lákať i na atraktívny program pre celé rodiny.

Očakáva sa pätnásťtisíc návštevníkov

V minulom roku sa na akcii bavilo viac ako jedenásťtisíc ľudí a Tatranci veria, že tento rok ich bude ešte viac. „Jarné prázdniny sú významným termínom pre tunajší cestovný ruch. Aj preto organizujeme podujatie pre rodiny s deťmi práve teraz. Snežné psy čaká už piaty ročník a program bude aj tento rok veľmi atraktívny. Okrem tradičných snežných psích záprahov sa deti vybláznia aj vo veľkom snežnom labyrinte. Očakávame, že na podujatie príde približne pätnásťtisíc návštevníkov, lyžiarov aj nelyžiarov“, uvažuje Ján Mokoš, predseda predstavenstva Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Denný program bude začínať po spustení prevádzky lanoviek a o 15.00 hod. ho uzavrie detská diskotéka. Okrem výbornej lyžovačky sa tak návštevníci môžu tešiť na majstrovstvo mašérov a rýchlosť huňatých chlpáčov v záprahoch. Super zábavu a skvelú atmosféru určite navodia aj Martin Madej, Thomas Puskailer aj Miro Jaroš. Pre najmenších lyžiarov sú pripravené divadelné vystúpenia – divadlo ZkuFraVon a divadlo Maškrta. Skupina Jessy roztancuje všetkých malých aj veľkých lyžiarov. Rovnako, ako v minulých ročníkoch, i teraz bude možnosť vyhrať jazdu v psom záprahu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM