Peter Handzuš Kultúra

Laura Pitscheider v Tatranskej galérii

V rámci festivalu Taliansky kultúrny jún sa v Tatranskej galérii predstaví Laura Pitscheider.

Laura Pitscheiderová, maliarka, poetka, novinárka, držiteľka ceny Únie európskych kritikov umenia “Temoignage d’Honneur”, ktorá jej bola udelená v r. 1998 pri príležitosti výstavy v Európskom parlamente v Štrasburgu, a viacerých ocenení, medzi ktorými sa vyníma cena mesta Miláno “Citt? di Milano”, má za sebou kariéru bohatú na výstavy doma i v zahraničí.

Do kultúry so všestranným základom Laura Pitscheiderová dokázala originálnym spôsobom zaradiť témy a trápenia európskeho a amerického sveta. Koncom sedemdesiatych rokov, aktívne zapojená do klímy obnovy, ktorá informuje o sebe umelecké a kultúrne prostredie a vyústi do najinovatívnejších a najtransgresív­nejších formulácií estetickej kreatívnosti, Laura Pitscheiderová sa uplatňuje ako významná predstaviteľka osobného, rôzne členeného abstraktizmu.

Táto výstava, ktorá potrvá od 12. júna 2011 do 3. júla 2011, je svedectvom tepla a intenzity výnimočnej umelkyne a ponúka slovenským priateľom ďalšiu časť mozaiky súčasného talianskeho umenia, ktoré sa snažíme zdokumentovať.

Zdroj: iicbratislava­.esteri.it

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM