Peter Handzuš Správy

Leteckí záchranári leteli na dva zásahy. V obidvoch prípadoch išlo o vážne poranenia hlavy

Leteckí záchranári dnes pomáhali mužovi, ktorý sa vážne zranil po páde zo štvorkolky a leteli aj do Vysokých Tatier k zranenej turistke.

Ilustračný obrázok k článku Leteckí záchranári leteli na dva zásahy. V obidvoch prípadoch išlo o vážne poranenia hlavy
Zdroj: AIR - TRANSPORT EUROPE, spol.

Leteckí záchranári z Popradu boli v sobotu krátko predpoludním privolaní k dopravnej nehode, ktorá sa stala v obci Vyšný Slavkov (okres Levoča). „49-ročný muž po páde zo škvorkolky utrpel vážne poranenia hlavy a hornej končatiny,“ informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Na mieste ho ošetrila privolaná rýchla zdravotná pomoc. Pilot vrtuľníka pristál približne 400 metrov od miesta nehody. Po ošetrení priviezli pozemní záchranári zraneného k vrtuľníku. Lekár leteckých záchranárov pokračoval v neodkladnom zdravotnom ošetrení. Následne bol preložený na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave pri vedomí bol transportovaný do popradskej nemocnice.

V popoludňajších hodinách oznámil turista horským záchranárom prostredníctvom tiesňovej linky „112“ úraz hlavy 41-ročnej slovenskej turistky. „Žena si pri schádzaní zo Zamkovského chaty smerom na Hrebienok spôsobila pošmyknutím vážne poranenie hlavy,“ uviedli horskí záchranári na ich webovej stránke.

Záchranári HZS po príchode pacientku ošetrili a kontaktovali so žiadosťou o súčinnosť posádku VZZS. Následne bola pacientka v spolupráci oboch posádok umiestnená do podvesu vrtuľníka a naložená na jeho palubu. Privolaná posádka VZZS z Popradu transportovala pacientku do zdravotníckeho zariadenia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM