Ľubomír Hudačko Správy

Letisko v Poprade má už 80 rokov: Na OSLAVE prezradia viac o ukradnutom lietadle

Návštevníci sa tiež dozvedia, prečo letisko opätovne menilo svoje meno, aké podklady sme po desiatkach rokov objavili v podzemnom archíve.

Ilustračný obrázok k článku Letisko v Poprade má už 80 rokov: Na OSLAVE prezradia viac o ukradnutom lietadle
Zdroj: Facebook.com/AirportPopradTatry

Pred 80. rokmi bola na popradskom letisku spustená pravidelná letecká civilná prevádzka. Letisko Poprad o tom informuje na sociálnej sieti.

„Štvrtok 8.6.2023 bude patriť tejto spomienke. Naši priatelia zozbierali cenné archívne materiály od Prahy až po Košice. Na letisku napríklad odhalíme pamätnú tabuľu aj so synom prvého správcu letiska, ktorý nám pútavo rozpovie sen a príbeh jeho otca,“ pripomenuli z letiska.

Opätovne menili meno

Tento program začne od 10:00 hod. a okrem iného sa dozviete aj to, ako veľmi a dlho naši predkovia túžili po letisku a akú jedinečnú úlohu malo spĺňať v regióne Tatier.

„Návštevníci sa tiež dozvedia, prečo letisko opätovne menilo svoje meno, aké podklady sme po desiatkach rokov objavili v podzemnom archíve, dozviete tiež o krádeži lietadla priamo z letiska a odhalíme doteraz nepopísaný príbeh o brutálnej poprave staviteľa budovy letiska aj s jeho manželkou,“ pozývajú na podujatie z letiska Poprad-Tatry.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM