Monika Vengrínová Rôzne

Letmi do Londýna sa novinky v Poprade nekončia: Na letisko budeme môcť cestovať v MHD!

Ako reakciu na pravidelnú leteckú linku Londýn-Poprad mesto v spolupráci s popradskou SAD-kou pripravilo spoj, ktorý bude štyrikrát do týždňa premávať z autobusovej stanice priamo na letisko.

Ilustračný obrázok k článku Letmi do Londýna sa novinky v Poprade nekončia: Na letisko budeme môcť cestovať v MHD!
Foto: Marián Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Na popradské letisko môže mestskou hromadnou dopravou verejnosť cestovať od pondelka 27.októbra. Mesto Poprad v spolupráci so SAD Poprad v nadväznosti na zriadenie pravidelnej leteckej linky z Popradu do Londýna pripravilo spoj, ktorý bude premávať vždy v utorok, štvrtok, sobotu a v nedeľu medzi autobusovou stanicou a letiskom. V praxi pôjde o predĺženie spojov č.31 a č.39 na linke č.1. Odchod autobusu z nástupišťa MHD na autobusovej stanici bude vždy o 16:10, v opačnom smere z letiska Poprad -Tatry bude autobus odchádzať o 18:20.

„Autobusové spojenie v takejto podobe budeme testovať do konca roka. Následne rozhodneme o ďalšom posilnení alebo iných efektívnych úpravách,“ informoval primátor Popradu Anton Danko. Mesto Poprad začalo krátko po oznámení zriadenia leteckého spojenia Popradu s Londýnom rokovať aj s VÚC o predĺžení niektorých spojov z okolitých miest, ktoré by tak namiesto autobusovej stanice začínali a končili svoju cestu do Popradu práve na letisku. Táto alternatíva dopravy cestujúcej verejnosti z letiska je naďalej v štádiu riešenia.

O úplne prvom lete sme vás informovali TU!
O oficiálnom otvorení linky sa dočítate TU!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM