Martin Sýkora Samospráva

Letný režim parkovania na vybraných parkoviskách v centre Popradu: Na toto sa pripravte!

S blížiacimi sa letnými prázdninami prispôsobujú mestá svoj režim fungovania. Poprad nie je výnimkou.

Ilustračný obrázok k článku Letný režim parkovania na vybraných parkoviskách v centre Popradu: Na toto sa pripravte!
Zdroj: Dnes24.sk

Správa mestských komunikácií(SMK) v Poprade pristupuje pred letnou turistickou sezónou k zmene režimu na vybraných spoplatnených parkoviskách. Deje sa tak v zmysle schváleného VZN.

„V čase od 16.júna do 15.septembra tak budú tri parkoviská v blízkosti námestia s bezobslužným parkovacím systémom (Námestie sv. Egídia, J.Curie – OTP Bank, D.Tatarku) spoplatnené v skrátenom režime. V dňoch pondelok – štvrtok budú spoplatnené v čase 8:00 – 14:00 (pôvodne do 16:00), v piatok bude parkovanie na týchto parkoviskách bezplatné po celý deň(pôvodne spoplatnené 8:00 – 16:00)," uviedol riaditeľ SMK Peter Fabian.

Centrum Popradu je v čase letnej turistickej sezóny dejiskom mnohých kultúrno – spoločenských podujatí a úprava parkovacieho režimu je ústretovým krokom k domácim i zahraničným návštevníkom.

Na ostatných parkoviskách bude parkovanie v pôvodnom režime. Bližšie informácie sú k dispozícii na stránke www.smkpp.sk. Parkovanie v meste Poprad je spoplatnené podľa jednotlivých zón. Parkoviská, ktorých sa týka zmena, sú priamo v centre mesta resp. v jeho blízkosti a patria do 1.zóny spoplatnenej sumou 0,20 €/15 minút.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM