Monika Vengrínová Rôzne

Leto sa nezadržateľne blíži, mesto prezradilo, čím ide lákať ľudí: Popradské tromfy na túto sezónu!

Napriek tomu, že aktuálne úraduje jar a ani počasie ešte zďaleka nepripomína letné, mesto Poprad sa už pripravuje na letnú sezónu. Na čo sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Leto sa nezadržateľne blíži, mesto prezradilo, čím ide lákať ľudí: Popradské tromfy na túto sezónu!
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Otvoriť kostoly, zatraktívniť cyklistický okruh v Kvetnici, nasvietiť dominanty Popradu… To sú len niektoré z plánov mesta do najbližších mesiacov, aby si leto u nás vychutnali ako domáci, tak i turisti, ktorí k nám prichádzajú.

Challengerový tenisový turnaj

„Chceme, aby turisti, ktorí napríklad chodia do Aquacity, navštívili aj naše centrum a ostatné mestské časti. Preto je potrebné ich spropagovať. Chceme priblížiť i našu históriu a osobnosti mesta,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko s tým, že snahou je tiež to, aby v meste rástla kultúra.

Podľa jeho slov sa to pekne rozbieha, návštevnosť kultúrnych podujatí je dosť vysoká: „Ľudia chcú zábavu, chcú sa spoločensky stretávať a chcú chodiť do mesta. Na nás je už len to, aby sme im poskytovali čo najlepšie prostredie“.

Okrem tradičných letných podujatí ako Viva Italia, či Made in Slovakia sa Popradčania tento rok môžu tešiť i na jeden z najvýznamnejších medzinárodných tenisových podujatí organizovaných na Slovensku, ktorý sa pod Tatrami bude konať už tretí júnový týždeň. Chýbať nebudú také tenisové hviezdy ako tréner Novaka Djokoviča Marián Vajda, či rodená Popradčanka Daniela Hantuchová. V príprave je i Popradské kultúrne leto.

Úschovňa batožiny, či informačné stredisko na stanici

Okrem toho, že snahou mesta je opäť na námestie vrátiť stánky, na železničnú a autobusovú stanicu by chcelo zaviesť detašované pracovisko mestskej informačnej kancelárie, aby aj turisti, ktorí do Popradu zavítajú po prvý raz, vedeli, čo tu môžu vidieť a tiež napríklad to, ktorým smerom sa majú vydať do centra.

Na železničnej stanici by tiež mala vzniknúť úschovňa batožiny, ktorá aktuálne funguje len v mestskej informačnej kancelárii na námestí. „Chceme, aby komfort cestujúcich a turistov bol čo najvyšší,“ objasnil primátora mesta, ktorý si informačné stredisko vie predstaviť medzi autobusovou a železničnou stanicou.

Mesto tiež aktuálne pripravuje v spolupráci s archívom v Spišskej Sobote bedeker o Poprade, v ktorom by nemali chýbať všetky zaujímavé miesta, ktoré sa u nás dajú vidieť a veci, ktoré sa dajú zažiť. „Nehovoríme, že to stihneme do prvého júna, ale chceme, aby to bol bedeker, za ktorý sa nebudeme hanbiť. Chceme, aby bol veľmi sofistikovane urobený a prezentoval Poprad tak, ako sa prezentujú napríklad mestá Oslo, či Štokholm,“ dodal hovorca mesta Marián Galajda.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM