Monika Vengrínová Rôzne

Leto v popradských školách: Pribudli nové notebooky i tablety

Počas leta prebiehala vo všetkých popradských školách údržba menšieho či väčšieho rozsahu. Okrem toho, všetky materské a základné školy boli vybavené novou technikou.

Ilustračný obrázok k článku Leto v popradských školách: Pribudli nové notebooky i tablety
Foto: Katarína Oravská

Vybavenie novou technikou, a to interaktívnymi tabuľami, notebookmi, tabletmi a tlačiarňami prebehlo v rámci projektu Elektronizácia vzdelávacieho procesu.

Čo sa týka rekonštrukcie škôl, najviac investícií v tomto roku išlo do ZŠ s MŠ v Spišskej Sobote, kde sa kompletne zrekonštruoval športový areál, vybudoval sa nákladný výťah a zakúpil sa nový elektronický kotol. Spolu sa investovalo 630 tisíc eur.

„Na ZŠ s MŠ na Komenského ulici sa zrekonštruovala v tomto roku strecha i časomiera, čo stálo takmer 370 tisíc eur. Okrem toho sa zrekonštruovala aj strecha v MŠ na Jarnej ulici,“ doplnila Pilárová s tým, že v roku 2014 boli schválené investície do škôl v Poprade v celkovej hodnote viac ako 1,3 milióna eur. Tieto investície sú na celý rok 2014, aby sa stihlo verejné obstarávanie i práce do konca kalendárneho roka. V prípade úspory sa finančné prostriedky investujú do obnovy gastrotechniky v školských jedálňach.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM