Miroslav Pomajdík Správy

Letuška Silvia z Letanoviec toho už zažila až-až: Na tieto vtipné príhody z letov však nezabudne

Nedávno sme vám predstavili príbeh Silvie Gáborovej, ktorá pochádza z obce Letanovce a z ktorej je dnes letuška v Spojených arabských emirátoch. A nie je to tak dávno, čo sa z nej stala hrdá letuška 1. triedy. Silvia nám teraz vyrozprávala niekoľko humorných príhod, ktoré sa odohrali v lietadle.

Ilustračný obrázok k článku Letuška Silvia z Letanoviec toho už zažila až-až: Na tieto vtipné príhody z letov však nezabudne
Zdroj: Dnes24.sk

Počas jej služby sa na palube lietadla odohráva aj množstvo veselých príhod. O niektorých nám Silvia ochotne porozprávala. Jedna sa jej stala, keď zbierala špinavé tácky po obede. „Starší pán ma poklepal po pleci a dosť nezrozumiteľnou rečou sa čosi snažil vysvetliť. Teda musela som zapojiť všetky zmysly, aby som asi po piatich minútach pochopila, že chudák pán si na tácke okrem odpadkov, nechal aj vlastnú umelú protézu,” spomína si Silvia a tak sa musela začať pred 300 ľuďmi prehrabávať vo veľkom vreci s odpadkami, dokým sa protéza nenašla.

Keď vám nie je všetko jedno…

Sympatická letuška si vybavuje aj ďalšiu príhodu, ktorá sa však veselo vôbec nezačala. Na lete Londýn- Abu Dhabu sa zrazu v lietadle rozsvietila signalizácia požiaru na WC. „Steward, ktorý bol najbližšie k danej toalete ihneď zobral hasiací prístroj a otvoril záchodové dvere. Po ich otvorení, sa nám naskytol pohľad na vystrašenú pani, ktorá si veselo striekala vlasy lakom, ktorého pach musel nášmu zariadeniu na detekciu požiaru pripomínať dym. Všetci sme si vydýchli, ale ruky sa nám všetkým triasli ešte pekných pár hodín po incidente. Doteraz mi znie v hlave ten hrôzostrašný zvuk, ktorý už nechcem nikdy počuť, nakoľko požiar na palube znamená v 99% prípadoch núdzové pristátie a evakuáciu, pokiaľ lietadlo nezhorí ešte počas cesty na zem…,” povedala Silvia.

Ďalšia príhoda sa stala pri rozdávaní pyžám, ktoré dostane každý cestujúci zdarma, lietajúci s touto spoločnosťou. Pánske pyžamá sú bavlnené čiernej farby, dámske saténové so Swarovskeho gombíkmi. Oba tieto rozdielne typy majú elegantný čierny obal a odlíšite ich iba malou fialovou bodkou na pánskom obale a fialovým trojuholníkom na dámskom. Jedna z jej kolegýň mala na starosti ich rozdanie pasažierom, no akosi to trošku poplietla.

„Z toalety, ktorá je prispôsobená prezliekacej kabínke nám vyšiel vysoký svalnatý pasažier v rozkošnom saténovom pyžamku s diamantovými gombíkmi a veru vyzeral byť so svojim vzhľadom veľmi spokojný, súdiac podľa jeho výrazu tváre, ktorý mal prechádzajúc popri nás. Tak sme sa zhrozili aj pobavili zároveň, no nakoniec nám neostávalo nič iné, ako sa vysoko postavenému VIP pánovi hlboko ospravedlniť a ponúknuť mu správnu pánsku verziu. Našťastie mal bohatý Nemec zmysel pre humor a podotkol, že sa mu pyžamo zdalo troška divné, avšak pripisoval to arabskému štýlu obliekania.“

Humorný rebríček vedú pasažieri z Pakistanu, Indie a Bangladéšu

Zaujímavé príhody sa stávajú Silvii aj s fajčiarmi. Ako nám povedala, jeden pán si chcel silou mocou v lietadle zafajčiť, no fajčenie je na palube prísne zakázané a tak sa dotyčný pán zamyslel a po chvíli sa opýtal, či by to náhodou nešlo v tej chodbičke, ktorou nastupoval. „Obávam sa že nie, odpovedám mu s úsmevom na perách, nakoľko sme do neba vzlietli bohužiaľ iba s lietadlom, celú letiskovú halu a rukáv vedúci k dverám lietadla sme nechali na zemi,“ odpovedala pánovi pobavená Silvia.

Na istom zaoceánskom lete zase chcela jednu cestujúcu upozorniť na voľnú toaletu na druhej strane kabíny, keďže ju dlhšiu dobu videla stáť pred tou, ktorá bola obsadená. Tak sa jej teda spýtala, že či ide na toaletu a ak áno na druhej strane.....pani ju však nenechala ani dokončiť a slušne jej odpovedala: „Nie, ja idem do New Yorku."

Ako zhodnotila Silvia, medzi častých tzv. vyrábačov humorných situácií patria aj robotníci z Pakistanu a Bangladéšu, ktorí si pravidelne mýlia čierne očné tienidlo, ktoré majú pripravené na sedadle pri nočných letoch s lekárskym hygienickým obrúskom na ústa. „A tak sa musíte tváriť vážne, hoci máte kabínu plnú ledva dýchajúcich cestujúcich so zamastenými ústami a svetlo im bráni v spánku počas celého letu," doplnila Silvia

Hrdí pasažieri pred WC :)

„Hrdí indickí pasažieri, ktorým sa podarilo získať americký pas, vám budú čakať pred toaletou označenou nálepkou US v kilometrovom rade aj v prípade, že ostatné toalety (pre podľa nich obyčajných ľudí ) sú voľné. Netušia, že na palube sa toalety nedelia, podľa národností cestujúcich a skratka US neznamená Iba pre Američanov, ale označuje pokazené WC- US unservisable,“ uzavrela svoje rozprávanie s úsmevom Silvia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM