Miroslav Pomajdík Správy

Levočskí poslanci diskutovali o zavedení nových poplatkov počas púte: Bude sa platiť vstupné?

V niektorých médiách sa objavili správy, že Levoča zvažuje od budúceho roku vyberať vstupné od pútnikov, ktorí prichádzajú do mesta na Mariánsku púť. Počas mestského zastupiteľstva poslanci mesta diskutovali aj o určitých nových poplatkoch počas Mariánskej púte. Ako sa však veci reálne majú?

Ilustračný obrázok k článku Levočskí poslanci diskutovali o zavedení nových poplatkov počas púte: Bude sa platiť vstupné?
Zdroj: TASR

„Počas Mariánskej púte mesto Levoča prostredníctvom príspevkovej organizácie – Technických služieb mesta Levoča vyberá poplatok za parkovanie na mestských komunikáciách v meste Levoča. Vjazd na Mariánsku horu v dňoch konania púte je povolený v zmysle projektu dopravného značenia a organizačných pokynov len vozidlám označeným povolením k vjazdu, ktorý vydáva Rímsko-katolícky farský úrad v Levoči,“ ozrejmil nám vedúci Oddelenia cestovného ruchu a rozvoja mesta z Mestského úradu Levoča Ivan Dunčko. Na Mariánskej hore sú vyberané tiež poplatky za použitie WC, ktoré sú v správe Technických služieb.

Na mestskom zastupiteľstve, ktoré sa konalo 22. augusta prebehla diskusia niektorých poslancov, v ktorej sa hovorilo o spoplatnení vjazdu na Mariánsku horu pre motorové vozidlá. Tento poplatok by sa nijak nedotkol peších návštevníkov. „Podľa poslancov by sa mal poplatok vyberať celoročne, nielen počas Mariánskej púte. Tieto úvahy ale neboli kryté uznesením v konkrétnej veci, odzneli len v diskusii, čo sa dá overiť i zo záznamu zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Levoči na internetovej stránke mesta,“ doplnil Ivan Dunčko.

Poslanci navrhli, aby sa vedenie mesta stretlo s predstaviteľmi Rímsko-katolíckeho farského úradu, kde by sa tieto kroky prejednali a spoločne sa tak dospelo k určitým novým podmienkam. Do dnešného dňa sa zatiaľ toto stretnutie neuskutočnilo. Akékoľvek nové poplatky sú v momentálnej dobe bezpredmetné. „Informácie na túto tému v médiách, ktorých zástupcovia boli prítomní na rokovaní mestského zastupiteľstva, boli vytrhnuté z kontextu so zjavným nepochopením celej situácie,“ uzavrel Ivan Dunčko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM