Peter Handzuš Hokej

Levov opúšťa trojica hráčov

Záver sezóny strávi mimo KHL aj trojica Tomáš Duba, Martin Chabada a Jaroslav Kristek. Prvý menovaný bude pôsobiť v prvoligovom českom tíme Piráti Chomutov, Chabada zamieri do švajčiarskeho Bielu a Kristek oblečie preňho dobre známy d

Tomáš Duba vstupoval do premiérovej sezóny Leva v pozícii jednotky, postupne ho vsak začal z brankoviska vytláčať Ján Laco. Svoje tohtoročné pôsobenie v KHL končí so štatistikami 3,04 gólu na zápas a s úspešnosťou 89,28 %.

Defenzívny útočník Martin Chabada sa rozlúčil s popradským publikom gólom do siete Minsku, celkovo si v sezóne 2011/12 pripísal v 35ich zápasoch 7 bodov.

Jaroslav Kristek prišiel do Leva z Košíc, kde minulý rok prežil sezónu bohatú na body. Na rovnaké miesto sa teraz vracia s vizitkou – 39 stretnutí, 16 bodov.

„O Tomáša Dubu bol pred blížiacim sa koncom prestupného obdobia záujem z mnohých klubov a vďaka výborným výkonom Jána Laca sme sa ho rozhodli uvoľniť. Pozíciu brankárskej dvojky bude teraz zastávať jeden z brankárov Tatranských Vlkov. U Martina Chabadu rozhodol dlhodobý záujem Bielu. Švajčiari ho sledovali, dali mu ponuku a my sme sa rozhodli výjsť mu v ústrety. Pri Jaroslavovi Kristekovi sme mali dlhý čas otáznik. Prakticky na všetkých hráčov, ktorí v poslednom období z nášho tímu odišli, sme mali ponuku zo slovenskej extraligy. Vzľadom k tomu, že Lev pôsobí v Poprade, nechceli sme posiľňovať konkurenciu miestneho tímu. Jedinou výnimkou je práve Jarda, vracia sa do Košíc, odkiaľ sme ho do KHL získali a kde v minuloročnej sezóne žiaril. Verím, že na svoje výkony nadviaže, máme totiž záujem, aby v tíme Leva pôsobil v nasledujúcej sezóne. K tímu sa naopak už pripojili juniori z MHL, brankár Marek a útočníci Csányi, Mráz a Šaršok.“ vyjadril sa k odchodom riaditeľ komunikácie HC LEV Poprad Jana Rachota.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM