Peter Handzuš Krimi

Linka hrôzy: V prevrátenom autobuse sa zranilo 9 ľudí

Jazdu autobusom hrôzy zažili dnes ráno cestujúci medzi Kežmarkom a Huncovcami. Pri nehode s ďalšími dvoma autami sa ich autobus prevrátil do poľa. Z rozbitého autobusu vyslobodzovali dve ťažko zranené ženy.

K dopravnej nehode došlo o pol šiestej ráno. V smere od Kežmarku do Popradu začal na rovnej ceste predbiehať 27-ročný vodič z Vyšných Ružbách na Peugeote 307 pred ním idúce osobné auto Škoda Octavia, ktoré viedla 34-ročná žena z Toporca. Pred Škodou Octavia zároveň išiel medzimestský autobus na linke Kežmarok – Starý Smokovec.

Keď sa vodič Peugeotu dostal pri predchádzaní prednou časťou na úroveň zadnej časti Octavie, vodička tohto vozidla zapla smerovku doľava a chcela začať predchádzať autobus. Keď s vozidlom prešla približne 30 cm za stredovú čiaru, vodič Peugeotu strhol vedenie vozidla doľava, s kolesami sa dostal mimo spevnenej krajnice a dostal šmyk.

Vodič v snahe vyrovnať riadenie vozidla narazil pravou prednou časťou do ľavej prednej časti autobusu, následkom čoho autobus zišiel mimo vozovku, kde narazil do zvodidiel a na poli sa prevrátil. Peugeot po náraze odhodilo do protismeru, kde narazilo do zvodidiel.

//„Pri nehode došlo k zraneniu 9 cestujúcich v autobuse, pričom 2 ženy (53 a 46) sa zranili ťažko,“ //informoval krajský policajný hovorca Daniel Džobanik. Pri dopravnej nehode k poškodeniu vozidla Škoda Octavia nedošlo. Na autobuse vznikla škoda vo výške cca 17 000.- €, na vozidle Peugeot 307 2000.- € a na zvodidlách 1000.- €.

Dychové skúšky na alkohol boli u vodičov negatívne.

Z dôvodu realizácie dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov bola cesta v uvedenom úseku v čase od 05:49 h do 10:07 h uzavretá v oboch smeroch. Nehodu vyšetrujú kežmarskí dopravní policajti.

Poprad24 Foto: Polícia

buracka_autobus
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM