Monika Gécziová Kultúra

Ľudová zábava v obci neďaleko Popradu: Vo Vikartovciach sa chystajú dni obce

Milovníci folklóru a zábavy by si rozhodne nemali nechať ujsť Dni obce Vikartovce. Takýto program je tam počas víkendu pripravený.

Ilustračný obrázok k článku Ľudová zábava v obci neďaleko Popradu: Vo Vikartovciach sa chystajú dni obce
Zdroj: TASR

Aj obec Vikartovce v Popradskom okrese slávi svoje dni. Tie sa budú konať už počas nasledujúceho víkendu 10. a 11. augusta na futbalovom ihrisku. A pre všetkých, ktorí sa radi zabavia na ľudovú nôtu, je pripravený pestrý program.

Sobotný program začne o 15:30 a počas neho sa môžete tešiť na FSK Vikartovčan z Vikartoviec, FSK Batizovce, FSK Ďurkovec zo Spišských Tomášoviec, FS Dúbrava z Prešova či na Podhalaňsky zespol Gorálski Harnasie z Suchiego. Chýbať nebude tombola i večerná zábava, o ktorú sa postará finalistka programu Zem spieva Martina Ťasková Kanošová so svojim manželom Viktorom Ťaskom a ĽH Vranovčan i skupina 4ka Band.

V nedeľu si môžete zatancovať pri FSK Poničan z Poník, FSK Rovienka zo Spišského Bystrého i na hudbu Hanky Servickej s ĽH Dribná. Deti potešia detské súťaže a rozprávka v podaní Divadla na doske. Aj v tento deň je pripravená tombola.

V rámci sprievodných podujatí si deti užijú maľovanie na tvár a pripravené sú i ukážky remesiel a iné. Vstupné pre dospelých je v sobotu tri eurá a v nedeľu dve eurá, pre deti do 15 rokov a ZŤP jedno euro a deti do 6 rokov i dôchodcovia nad 70 rokov majú vstup zdarma.

foto: ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM