Ľubomír Hudačko Rôzne

Ľudskosť v Poprade sa nevytratila: Mladík príkladne pomohol vozíčkarovi, ktorý sa prevrátil

Marián sa pred pár dňami prihovoril členom popradskej skupiny na sociálnej sieti s príbehom, ktorý vyvoláva nádej, že ľudskosť sa ešte nevytratila.

Ilustračný obrázok k článku Ľudskosť v Poprade sa nevytratila: Mladík príkladne pomohol vozíčkarovi, ktorý sa prevrátil
Zdroj: TASR/Pavol Remiaš

„Chcel by som sa ešte raz poďakovať mladému pánovi, ktorý sa zachoval ako človek a pomohol vozičkárovi, ktorý sa prevrátil pri prechádzaní cez cestu na priechode pre chodcov na ulici Mládeže,“ uviedol.

Keď Marián prichádzal na aute k priechodu pre chodcov, mladík akurát odparkoval svoju kolobežku bokom, pozbieral mu rozsypané veci po zemi a obrátil vozík na kolesá.

Pozitívny ohlas

„Pán bol ale dosť ťažký pre jedného, tak som zastavil a pomohol mu ho posadiť na vozík. Po tom, ako sme pána skontrolovali, sme ho spoločne bezpečne odprevadili. Príčinou pádu bol veľký sklon nábehovej hrany na chodník a keďže tento pán išiel touto trasou prvýkrát, neodhadol svoje možnosti a prevrátil sa. Neutrpel ale žiadne zranenie, takže po tom, čo nás ubezpečil, že je v poriadku mohol pokračovať ďalej sám,“ znie v príspevku na sociálnej sieti, ktorý mal pozitívny ohlas u členov a vyslúžil si vyše 800 lajkov.

Marián je podľa svojich slov veľmi rád, že mladí ľudia nie sú ľahostajní k svojmu okoliu a neprejdú len tak okolo, keď sa niečo deje.

„Buďme k sebe ohľaduplní a pomáhajme si navzájom. Veď aj takéto maličkosti robia svet krajším,“ dodal na záver.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM