Martin Sýkora Správy

Lyžiari, pozor: Na Štrbskom plese spustili prevádzku na troch zjazdovkách!

Lyžiari a lyžiarky sa dočkali. Vo Vysokých Tatrách si už môžete postupne zapnúť lyže, nasadiť lyžiarske okuliare a nechať sa unášať dolu brehom!

Ilustračný obrázok k článku Lyžiari, pozor: Na Štrbskom plese spustili prevádzku na troch zjazdovkách!
Zdroj: TASR

Na Štrbskom plese sa už lyžuje

V lyžiarskom stredisku na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách spustili v piatok prevádzku na troch zjazdovkách. „Na svahoch Interski, Turistická i Junior sú snehové podmienky veľmi dobré, snehová pokrývka je vo výške 45 centimetrov. Lyžovačka by to mala byť naozaj dobrá,“ zhodnotil vedúci strediska Peter Tomko. Ako dodal, na zasnežení zjazdovky Esíčko sa stále intenzívne pracuje.

V Lomnici o týždeň neskôr

V Tatranskej Lomnici sa lyžovačka spustí o týždeň neskôr. V sobotu 15. decembra je pripravené aj veľkolepé otvorenie sezóny, ktoré návštevníkov strediska prenesie do obdobia 30. až 40. rokov 20. storočia. „K dispozícií im budú osobní poddaní, ktorí s úsmevom pomôžu s prenosom lyžiarskej výbavy, oprášia ich od snehu, pomôžu s navoskovaním lyží či s naleštením lyžiarok,“ vymenoval Lukáš Brodanský a dodal, že poddaní návštevníkov dokonca zahrejú čajom či dekou, vyprevadia na lanovku či von z nej. „Samozrejmosťou bude aj kráľovská starostlivosť počas cesty lanovkou, kedy služobníctvo pripraví jedinečnú atmosféru v podobe rozdávania slnečných okuliarov, aktuálnych novín, alebo pre tých viac bojazlivých aj pohárik na spríjemnenie cesty,“ dodáva Brodanský.

Zdroj: TASR

Mimo Tatier chcú otvoriť do Vianoc

Prípravy na štart novej zimnej sezóny vrcholia aj v lyžiarskom stredisku Bachledka Ski&Sun. „Tento mesiac by mala prebiehať kolaudácia novej kabínkovej lanovky, záťažové a iné testy už máme za sebou. Stredisko sa zasnežuje, potrebujeme v podstate ešte dosnežiť všetky zjazdovky, otvorenie sezóny predpokladáme okolo Vianoc,“ uviedla Martina Múdra. Marián Bekeš zo ždiarskeho strediska Strednica potvrdil, že na ich svahoch by sezónu chceli odštartovať približne za týždeň, ak sa rapídne nezmení počasie. Na sezónu sa pripravujú aj menšie strediská na podhorí, na Studničkách vo Vernári už majú dve malé zjazdovky zasnežené a momentálne pracujú na tej najväčšej.

„Robíme všetko preto, aby sme otvorili víkend pred Vianocami, všetko však záleží od počasia,“ uviedol prevádzkovateľ strediska Radoslav Žemba.

Minulý týždeň začali zasnežovať aj v Lopušnej doline pri Svite, tam plánujú spustiť prevádzku taktiež pred Vianocami. O čosi menšie stredisko v neďalekej Lučivnej už taktiež zasnežujú. „Bolo ale ešte málo dní na vysneženie celého kopca, prírodný sneh neprišiel, takže skôr ako pred Vianocami určite stredisko neotvoríme,“ priblížil šéf Snowpark Lučivná Miroslav Šukola.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM