Peter Handzuš Šport

Lyžiarkou roka je Velez-Zuzulová. Adam Žampa skončil tretí

V ankete Lyžiar roka po sezóne 2012/13 triumfovala Veronika Velez-Zuzulová pred Alenou Procházkovou a Adamom Žampom. Organizované lyžovanie na Slovensku má sto rokov, súčasné hnutie si to pripomenulo v sobotu na galavečeri v Smokovci a v rámci neho vyhlásili výsledky tradičnej ankety.

Ilustračný obrázok k článku Lyžiarkou roka je Velez-Zuzulová. Adam Žampa skončil tretí
Zdroj: TASR

Po vlaňajšom prekvapujúcom triumfe mladučkej Petry Vlhovej, ktorá tentoraz skončila piata, sa všeobecne predpoklady naplnili. Kráľovnou zimy je jednoznačne Velez-Zuzulová, úspešná zjazdárska reprezentantka v uplynulej sezóne vyhrala dve súťaže Svetového pohára a celkovo skončila v slalomovom hodnotení na 3. mieste. Onedlho sa jej dostane ďalšieho ocenenia, Rada Medzinárodnej lyžiarskej federácie na základe hlasovania účastníkov februárových alpských MS by ju mala 10. júna v Dubrovniku schváliť do Komisie športovcov FIS.

Druhá v poradí ankety Procházková zastupuje bežecké lyžovanie. V uplynulej sezóne skončila na MS na 8. mieste v šprinte a v rovnakej disciplíne bola v jedných pretekoch SP na 3. priečke. Žampa, Zuzulovej kolega z bielych svahov, mal na MS tri pozoruhodné výsledky – 13. v superkom­binácii, 15. v slalome a 17. v obrovskom slalome.

Lyžiarkou roka je Velez-Zuzulová. Adam Žampa skončil tretí
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM