Peter Klimant Správy

Lyžiarov čaká zážitok: Užite si najstrmšiu a najťažšiu zjazdovku Vysokých Tatier

Pokročilí lyžiari, zbystrite pozornosť. Od utorka sa oficiálne spúšťa prevádzka najstrmšej a najťažšej zjazdovky vo Vysokých Tatrách.

Ilustračný obrázok k článku Lyžiarov čaká zážitok: Užite si najstrmšiu a najťažšiu zjazdovku Vysokých Tatier
Zdroj: Dnes24.sk

Najstrmšia a najťažšia zjazdovka vo Vysokých Tatrách – Lomnické sedlo – sa od utorka oficiálne spúšťa do prevádzky. „To, na čo celú zimu čakajú skúsení lyžiari a milovníci jednej z najťažších a zároveň najkrajších čiernych zjazdoviek, sa stáva skutočnosťou. Najvyššie položená zjazdovka v Lomnickom sedle (2 190 m n.m.) má aktuálne 150 cm prírodného snehu a podmienky na lyžovanie veľmi dobré,“ informuje Zuzana Fabianová z Tatry mountain resorts.

Sprevádzkovaním Lomnického sedla sa podľa Tatry mountain resorts skompletizuje počet otvorených zjazdoviek v lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici, kde bude spolu k dispozícii 12 km denne upravovaných lyžiarskych tratí. „1 240 metrov dlhé Lomnické sedlo je lyžiarmi vyhľadávané najmä pre možnosť náročného zjazdového lyžovania, ale aj kvalitného freeridu v jeho juhozápadnej časti v tzv. Francúzskej mulde. 5,5 km dlhá lyžiarska trať z Lomnického sedla cez Skalnaté pleso do Tatranskej Lomnice ponúka jedinečnú scenériu a nádherný výhľad na podtatranskú oblasť,“ uvádza Fabianová.

Svah najstrmšej vysokotatranskej zjazdovky, ktorá je vyznačená značkovacími tyčami sa podľa Fabianovej upravuje pravidelne pásovými vozidlami a terén je sondovaný a monitorovaný Horskou záchrannou službou, ktorá určuje, či je možné v Lomnickom sedle lyžovať alebo je zjazdovka uzavretá pre zvýšené riziko lavín.

Foto: Tatry mountain resorts

Nároční lyžiari, tešte sa: Lomnické sedlo sa oficiálne spúšťa do prevádzky
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM