Monika Vengrínová Kultúra

Made in Slovakia zachytený v obrazoch: Takáto atmosféra zavládla v centre Popradu

Už tradičný slovenský festival Made in Slovakia láka do centra Popradu tisíce domácich i turistov, aby si tu vychutnali pravú slovenskú atmosféru. Nechýba dobré jedlo, výrobky šikovných domácich remeselníkov a výrobcov, ale i bohatý kultúrny program a atrakcie pre deti.

Ilustračný obrázok k článku Made in Slovakia zachytený v obrazoch: Takáto atmosféra zavládla v centre Popradu
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Domáci i turisti majú od stredy do nedele možnosť doslova ochutnať Slovensko, a to všetkými zmyslami. Viac ako osemdesiat vystavovateľov prezentuje rôzne druhy syrov,mäsových výrobkov, korenia, včelích produktov, vín a alkoholov, sladkostí či napríklad aj pravé halászle a trdelník podľa originálnej receptúry. Nechýba množstvo šperkárov, medovníkárov, hrnčiarov, drotárov či rezbárov, na pamiatku si môžete kúpiť obraz podľa vlastného výberu, ručne ušitú kabelku, drevený tulipán alebo sa nechať namaľovať šikovným portrétistom.

V stredu festival odštartoval domácou hudobnou lahôdkou – skupinou Perpetuum Mobile a vo štvrtok všetky uši potešila slovenská indiepopová kapela Lavagance. Už dnes sa môžeme tešiť na notoricky známe hity skupiny No Name a v sobotu si na popradskom námestí spolu so svojou kapelou zaspieva superstarista Samo Tomeček.

Malých i veľkých od štvrtka do soboty, každý deň o 16:00, svojimi zábavnými príbehmi a strelenými kostýmami baví veselá a originálna Dorotka z Fidorkova. A premiérovo v našich končinách v piatok o 18:00 vystúpi divadelno-improvizačná skupina troch hercov, ktorí si na javisku užívajú adrenalín z improvizácie a interakcie s divákmi 3T – Tri Tvorivé Tvory zo Žiliny. Pre deti sú opäť pripravené skákacie hrady i veľmi obľúbený aquazorbing.

Made in Slovakia zaplnilo popradské centrum slovenskými remeselníkmi a výrobcami
23
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM