Tlačové správy

Magnézium v službe zdravia

Magnézium (horčík) je mimoriadne dôležitý minerál, ktorý pomáha nášmu telu aby fungovalo správne a zdravo. Je súčasťou mnohých enzýmov, pomáha srdcu, svalom, bunkám.

Ilustračný obrázok k článku Magnézium v službe zdravia
Zdroj: www.magnerot.sk

Prijímame ho predovšetkým v strave. Z ovocia a zeleniny sú to predovšetkým banány, marhule, datle, rôzne orechy, špenát, hrach a podobne. Aby sme dokázali absorbovať čo najviac magnézia zo stravy, musíme dbať na správnu a zdravú prípravu jedla. A aké pozitívne účinky môžeme od magnézia očakávať?

Športovanie, svaly a kŕče

Magnézium (horčík) je veľmi užitočné počas aktívneho športovania. Jeho hladina totiž počas intenzívneho a aktívneho športovania klesá a tak športovci počas ocenia podávania vyššieho výkonu magnézium určite ocenia. Okrem toho pomáha horčík aj v boji so svalovými kŕčmi. A je jedno, či pochádzajú zo športovania, zamestnania, v ktorom musíme dlhú dobu stáť na nohách, alebo ide menštruačné kŕče. Magnézium sa zíde vždy.

Srdce, stres a tehotenstvo

Magnézium blahodarne pôsobí aj na naše srdce a často sa využíva v prevencii a rekonvalescencii chorôb kardiovaskulárneho charakteru. Dokáže tiež pomôcť v boji proti dnes tak často prítomnému stresu napríklad v práci. Magnézium je mimoriadne dôležité aj počas tehotenstva a dojčenia. Pomáha nielen telu mamičky, ale aj správnemu vývinu dieťatka.

Ako dopĺňať magnézium

Magnézium sa, ako sme už písali, nachádza v potravinách, no bohužiaľ v dnešnej dobe vďaka industrializácii pri pestovaní potravín a potom aj ich nesprávnou prípravou máme „na tanieri“ magnézia stále menej. Preto, ak chceme zabezpečiť nášmu telu dostatočný príjem magnézia, mali by sme porozmýšľať nad jeho doplnkovým prísunom. Ak si teda budete vyberať doplnkové magnézium, zvážte také, ktoré vďaka prirodzenému nosiču zvyšuje jeho efektívne vstrebávanie a nezaťažuje organizmus.

Veľmi užitočným nosičom je kyselina orotová. Jej asi najväčšou výhodou je, že je prírodného, biologického pôvodu. Nachádza sa totiž v zelenine, alebo aj v kolostre a mlieku a naše telo si tak s ňou vie veľmi dobre poradiť. Na trhu je viacero magnézií, ktoré si môžeme kúpiť v lekárňach.

Jedným z nich je aj Magnerot® od nemeckej spoločnosti Wörwag Pharma. Je to zároveň jediné magnézium s dihydrátom magnéziumorotátu, teda s kyselinou orotovou. Dostanete ho v každej dobrej lekárni.

Magnerot® je liek na vnútorné použitie s obsahom dihydrátu magnéziumorotátu. Pred užitím lieku si pozorne prečítajte príbalovú informáciu a poraďte sa s lekárom alebo lekárnikom.  

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: www.magnerot.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM