Peter Handzuš Hokej

Majsterky spoznáme až v nedeľu

V sobotu pokračovalo finále 1. ligy žien v hokeji. Popradčanky vyrovnali stav série proti Spišskej Novej Vsi na 1:1.

HK Poprrad – HC Spišská Nová Ves 4:3 (2:1, 2:1, 0:1)

Stav série 1:1

Osy zo Spišskej Novej Vsi prišli na druhý zápas finále 1. ligy žien oslavovať titul aj s početným fanklubom. No aj Popradčanky mali svoj tábor fanúšikov, ktorý ich prišiel povzbudiť. Zo slušne zaplnenej tríbúny B na popradskom zimnom štadióne tak bolo na striedačku počuť „Poprad“ aj „Nová Ves“.

Domáce hráčky sa snažili urobiť v prvej tretine všetko, čo sa dá, aby sa nemuseli obávať o výsledok stretnutia. Po góloch Krajňákovej a Bednárovej znížila 19 sekúnd pred koncom tretiny na 2:1 hosťujúca Ihnaťová.

V druhej tretine to boli znova domáce hráčky, ktoré skórovali prvé. Po strele Jurčovej z rohu dopravila puk do brány Gorecká. Osy mali niekoľko rýchlych brejkov, no vyťažili z toho len jeden gól do siete brankárky Budajovej, po blafáku Srokovej. O necelú minútu sa však cez celé hrisko preštrikovala Drdáková a Poprad znova viedol o dva góly.

Keď na začiatku tretej tretiny Ihnaťová svojim druhým gólom v zápase znížila, hokej už začal byť nervóznejší. Spišiačky tlačili a Popradčanky vyhadzovali puky. V záverečnej power-play sa Osy nedostali k potrebnému tlaku a keď domáca Bednárová netrafila puk pred prázdnou bránou, na výsledku sa už nič nemenilo a o majsterkách Slovenska rozhodne až tretí zápas, ktorý sa bude hrať opäť v Poprade dnes o 19:30.

Foto: Alojz Handzuš Video: Peter Handzuš

Majsterky spoznáme až v nedeľu
1
Galéria
pp-snv
16
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM