Pavol Krupka Iné športy

Majstrovstvá Slovenska v športovej gymnastike: Popradské dievčatá stáli na stupňoch víťazov

V Trenčíne sa na sklonku roka uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v športovej gymnastike. Popradské dievčatá z klubu GY-TA získali popredné umiestnenia, medzi nimi aj titul majsterky Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá Slovenska v športovej gymnastike: Popradské dievčatá stáli na stupňoch víťazov
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Popradský klub športovej gymnastiky GY-TA si na svoje pomyselné konto pripísal veľký úspech. Na Majstrovstvách Slovenska v športovej gymnastike kategórie „C“, ktoré sa konali v Trenčíne, dosiahli dievčatá medailové umiestnenia, medzi nimi aj to najvyššie.

Majsterkou Slovenska v kategórii „prípravka“ sa stala Karolína Kromková, 3. miesto v rovnakej kategórii si vybojovala Rebeka Handulová. V kategórii „mladšie žiačky“ získala bronz Terezka Kremmerová. V kategórii „staršie žiačky“ sa na strieborný stupienok postavila Paula Čongvová. Na stupňoch víťazov dievčatá okrem medailí potešili aj krásne poháre.

Dievčatá boli samy prekvapené z dosiahnutých úspechov, veď celkový počet štartujúcich pretekárok sa blížil k stovke. Medailové umiestnenia sú však odrazom ich snahy a cieľavedomosti pri tréningoch, ktoré od útleho detstva absolvujú štyrikrát do týždňa. Samozrejme, sú aj úspechom ich trenérok pod vedením Júlie Mikšovskej.

Popradské gymnastky spolu s klubom z Prievidze získali aj najviac bodov za športovú úroveň. Výsledky z týchto majstrovstiev sa zapísali do celkového hodnotenia klubov v rámci Slovenska, klub GY-TA Poprad v ňom získal fantastické 1. miesto.

Všetky menované športovkyne nájdete v našej fotogalérii, na video sme zachytili vystúpenie Pauly Čongvovej na súťaži O vianočnú guľu.

Gymnastka Paula Čongvová na súťaži O vianočnú guľu
1
Galéria
Majstrovstvá Slovenska v športovej gymnastike: Popradské dievčatá stáli na stupň
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM