Peter Handzuš Iné športy

Majstrovstvá SR v behu na lyžiach už tento víkend

Športový klub Štrba usporiada 17.-18. marca 2012 v bežeckom areáli na Štrbskom Plese Majstrovstvá Slovenskej republiky v behu na lyžiach.

Podľa sekretára pretekov Matúša Jančíka je cieľom organizátorov opäť dosiahnúť vysokú úroveň organizácie podujatia, vytvoriť čo najlepšie podmienky pre pretekárov a zároveň vytvoriť dôstojnú atmosféru, ktorú si toto vrcholné podujatie v bežeckom lyžovaní na Slovensku zaslúži.

„Aj tento rok pripravujeme kultúrny program, ktorým v piatok 16. marca o 18:00 v sále Kultúrneho domu Štrba spoločne otvoríme Majstrovstvá Slovenskej republiky. Na podujatí si pripomenieme 40. výročie založenia Športových tried Štrba a 140. výročie vzniku Štrbského Plesa,“ povedal pre Poprad24 Jančík. Rozhodcovia aj pretekári zložia počas večera sľub a športovci z dorasteneckých kategórií si budú priamo na pódiu slávnostne žrebovať štartové čísla. Program bude sprevádzať folklórna skupina Štrbianček a slovo dostanú aj pozvaní hostia.

V sobotu 17. marca 2012 sa všetky žiacke, dorastenecké aj seniorské kategórie zúčastnia šprintu dvojíc klasickou technikou. Pre žiacke kategórie bude pripravený 0,5 km okruh. Dorastenci, juniori a seniori pobežia na zaujímavom 1 km okruhu.

V nedeľu 18. marca 2012 pretekári pobežia vytrvalostné preteky klasickou technikou. Hlavná mužská kategória bude pretekať na 20 km trati a ženy pobežia 10 km.

„Veríme, že všetkým účastníkom prinesieme veľký kultúrny a športový zážitok, ktorý spestríme slávnostným odovzdávaním cien a pridanou hodnotou bude aj tombola pre všetkých pretekárov,“dodal Jančík.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM