Monika Vengrínová Rôzne

Malebné miesto nášho regiónu menom Kvetnica: Vzniknúť z nej má atraktívna lokalita a toto je prvý krok!

Mestská časť Popradu – Kvetnica má veľký potenciál. Patrí medzi najkrajšie lokality regiónu, napriek tomu, už dlhšie viac-menej chátra. Mesto Poprad sa preto rozhodlo vytvoriť tu mestské rekreačné lesy. Vyhlasuje výzvu na predkladanie štúdií.

Ilustračný obrázok k článku Malebné miesto nášho regiónu menom Kvetnica: Vzniknúť z nej má atraktívna lokalita a toto je prvý krok!
Foto: Marián Barilla

Mesto vyhlasuje výzvu na predkladanie ponúk na vypracovanie urbanisticko – krajinárskej štúdie Mestské rekreačné lesy. Predmetom zákazky je vypracovanie komplexného riešenia územia a zosúladenie jednotlivých požiadaviek a ich vzájomných väzieb. Urbanisticko – krajinárska štúdia bude slúžiť ako podklad pre zapracovanie do územného plánu mesta Poprad.

Hlavnou víziou rozvoja je vytvoriť atraktívnu lokalitu pre prímestskú rekreáciu a vytvorenie turistického centra s minimálne regionálnym významom, ktoré svojím riešením ponúkne širokú škálu služieb zameraných na prezentáciu hodnôt územia.

„Kvetnica patrí medzi veľmi zaujímavé a malebné lokality nášho regiónu a z tohto dôvodu je záujem o rôzne investície v tomto území. Pre zhodnotenie kvalít územia je potrebný komplexný prístup k riešeniu tejto lokality a jednotlivé investície musia prispieť k celkovému zveľadeniu územia,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko.

Vzhľadom na pripravovanú aktualizáciu územného plánu mesto Poprad pristúpilo k obstaraniu komplexnej urbanisticko-krajinárskej štúdie. Verejné obstarávanie na spracovanie urbanisticko-krajinárskej súťaže Mestské rekreačné lesy má za cieľ vybrať spracovateľa na základe inovatívneho a komplexného náčrtu riešenia územia. 

„Medzi hlavné okruhy problémov patrí priestorové usporiadanie a vzájomné väzby medzi rôznymi druhmi využitia územia s premietnutím celkovej vízie regionálneho centra cestovného ruchu a zóny prímestskej rekreácie. Štúdia bude podkladom pre zapracovanie do územného plánu mesta,“ dodal hovorca mesta Poprad Marián Galajda s tým, že súťažné podklady je možné prevziať si osobne na MsÚ v Poprade.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM