Monika Vengrínová Rôzne

Mamičky zažili dvojnásobnú radosť: Aha, koľko dvojičiek sa v Poprade v poslednom období narodilo

Dvojnásobnú radosť, ale i dvojnásobnú starosť prináša narodenie dvojičiek do rodiny. Takéto pôrody sme zaznamenali v našom meste aj v poslednom období. Pozrite si, koľko dvojičiek sa narodilo v roku 2014 v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Mamičky zažili dvojnásobnú radosť: Aha, koľko dvojičiek sa v Poprade v poslednom období narodilo
Zdroj: TASR

V období od 1.januára do 31.decembra 2014 sa v územnom obvode Poprad, kam patrí okrem Popradu aj Spišská Teplica a Gánovce, narodilo 1 236 detí. Rodičia pre svoje malé ratolesti vyberali skutočne rôzne mená. Top desiatku najobľúbenejších sme vám predstavili ešte vlani.

Mnohí rodičia sa však neváhali vo viacerých prípadoch inšpirovať i zahraničnými kalendármi a siahali niekedy až po exotických menách. Aj v Poprade tak v minulom roku prišlo na svet niekoľko bábätiek, ktoré budú chodiť po svete s nie práve obyčajným menom. Pripomeňte si najnetradičnejšie mená novorodencov v našom meste.

A ako to vlani u nás vyzeralo s dvojičkami? V matričnom obvode Poprad sa v roku 2014 narodilo až dvanásť párov dvojičiek. Väčšinu z nich tvoria chlapci. Tí dostali mená Adam a Alex, Adam a Filip, Peter a Daniel, Sebastián a Adrián, Jozef a Jakub a Jakub a Adam. Dva páry sú dievčenské, s menami Katarína a Sabína a Kiara a Nina a štyri páry sú zmiešané. V týchto prípadoch sa rodičia rozhodli pre mená Rastislav a Linda, Emília a Štefan Ľuboš, Mária a Petra a Lukáš a Zuzana. Konkrétne do Popradu pribudli dva páry dvojičiek.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM