Tlačové správy

Mária Trembáčová: Som inšpirovaná aj vašimi nápadmi

V práve končiacom sa volebnom období sa i Bc. Mária Trembáčová zaslúžila o rozvoj všetkých mestských častí, pretože si je vedomá, že aj ony tvoria Poprad. A s podporou Popradčanov chce v rozbehnutých projektoch pokračovať aj naďalej.

Ilustračný obrázok k článku Mária Trembáčová: Som inšpirovaná aj vašimi nápadmi
Zdroj: Dnes24.sk

V tomto volebnom období neobišli investície žiadnu z mestských častí. Vo Veľkej sa podarilo zachrániť kino Máj pred predajom, zrekonštruovať a zmodernizovať strechu, výťah, telocvičňu a vymeniť okná na ZŠ s MŠ Fraňa Kráľa. Taktiež bolo zrevitalizované detské ihrisko na Ul. Na letisko a tiež zrekonštruovaná Tranovského ulica.

Nové parkoviská, cesty i zrekonštruované školy

„V Spišskej Sobote sa nám podarilo zrekonštruovať strechu a vybudovať nový športový areál s atletickým ihriskom v ZŠ s MŠ Vagonárska. Zrekonštruovali sme miestnu komunikáciu na ul. Pod bránou, ktorá je vstupom na historické námestie, opravili sme múry na cintoríne a tiež Národnú kultúrnu pamiatku, konkrétne jedenásť historických náhrobkov,“ uviedla Mária Trembáčová, poslankyňa Mestského zastupiteľstva Poprad a konateľka Pohrebno-cintorínskych služieb s tým, že v tejto mestskej časti vybudovali i parkoviská pred cintorínom a školou.

Vybudovanie parkoviska pred cintorínom sa mestu podarilo i v Matejovciach, kde prebehla aj rekonštrukcia ciest na Smetanovej ulici pri pošte a na Staničnej ulici, a to vrátane osvetlenia na železničnú stanicu.

V rámci centra boli zrekonštruované cesty na ul.1.mája, zrevitalizovaný vnútroblok J.Curie-Banícka s parkovacími miestami a tiež ulica Alžbetina vrátane informačnej tabule o meste Poprad. „Osadili sme nové detské prvky na námestí a tiež sme zrevitalizovali zeleň a oddychové plochy na ul.Štefánikovej pri bytovom dome Camélia,“ sumarizovala Trembáčová a dodala, že na sídlisku Západ bola zrekonštruovaná strecha na ZŠ Komenského a podarilo sa zrušiť i verejno-obchodnú súťaž objektov bývalých Dukelských kasární.

V rozbehnutých projektoch chce pokračovať

Detské ihrisko na futbalovom štadióne sa podarilo vybudovať v Strážach, kde mesto tiež zrekonštruovalo námestie so zastávkou MHD. V spolupráci so Slovenským futbalovým zväzom mesto vystavalo NTC pre potreby futbalistov a športových fanúšikov.

„Som inšpirovaná aj nápadmi Popradčanov a v rozbehnutých projektoch by som aj s ich podporou rada pokračovala. Budem sa zasadzovať predovšetkým za poskytovanie sociálnych služieb pre seniorov, podporu denných centier a klubov v mestských častiach, podporu športových klubov, predovšetkým pre mládež, podporu všestranného rozvoja mesta, ako je organizácia kultúrnych a spoločenských akcií a podujatí, ďalej za vytváranie podmienok pre neziskové a občianske organizácie, za kvalitné a moderné vzdelávanie, zabezpečenie kontroly zo strany štátnych inštitúcií v snahe zabrániť znečisťovaniu životného prostredia a zamedziť hluku pre kvalitný život našich občanov, čím narážam na problematiku Schüle Slovakia,“ prezradila svoje plány Trembáčová s číslom 74 na kandidátnej listine.

Šanca rozhodnúť o napredovaní Popradu

Ako poslankyňa a zároveň konateľka Pohrebno-cintorínskych služieb považuje za svoju najvyššiu prioritu realizáciu projektu Revitalizácia mestského cintorína Poprad-Veľká, digitalizáciu a pasportizáciu hrobových miest a databáz zosnulých a postupnú obnovu pohrebísk vo všetkých mestských častiach. Rada by sa zasadila i za rekonštrukciu kina Máj.

„Som jednou z vás. Záleží mi na rozvoji mesta, ktoré je našim spoločným domovom. Preto 15.novembra pôjdem voliť. Príďte rozhodnúť o napredovaní Popradu svojim hlasom aj vy,“ vyzýva Mária Trembáčová, nezávislá kandidátka na poslankyňu MsZ v Poprade za volebný obvod č.1.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM