Peter Handzuš Hokej

Martin Kuľha dal hetrik

Kamzíci v premiešanej zostave bavili plný štadión.

HK Poprad – HK 36 Skalica 6:3 (2:0, 3:1, 1:2)
Góly: 9. Klouda (Lapšanský), 14. Škovira (Lundberg, Kuľha), 22. Kuľha (Kasík, Škovira), 35. Kuľha (Suchý, Kasík), 38. Lapšanský (Kroták, Klouda), 51. Kuľha (Lundberg) – 28. Obdržálek (Konečný, M. Školiak), 47. Štepán, 58. Mikušovič (Višňovský). Rozhodovali: Orzság, Müllner – Korba, Smrek, vylúčení: 7:7, navyše: J. Brejčák, Mlynarovič – Holovič, Lantoš všetci 10 min za údery, presilovky: 4:0, oslabenia: 0:0, 3113 divákov.
/stav série: 3:2/
Zostavy:
HK Poprad: Lipovský – Kasík, Suchý, Jasečko, D. Brejčák, Kledrowetz, Rogers, Kramár, Vandas – Kuľha, Ludnberg, Škovira – Kroták, Klouda, Lapšanský – Wanvig, Rapáč, Svitana – Kopecký, Mlynarovič, J. Brejčák
HK 36 Skalica: Lakosil – M. Školiak, Škadra, Kloz, Jankovič, Kumstát, Gula, Jaborník – J. Jurík, R. Školiak, T. Višňovský – Obdržálek, Jarolín, Konečný – Kutálek, Holovič, Šátek – Štepán, Lantoš, Mikušovič

V zostave domácich po prehre na Záhorí nezostal ani kameň na kameni. Pozmenené mužstvo sa od úvodu do svojho súpera zahryzlo, kamzíci lepšie korčuľovali, boli dôraznejší a agresívnejší. Domáci s pribúdajúcimi minútami stupňovali tempo a Skaličanov takmer nepustili z vlastného obranného pásma. Popradský nápor rezultoval v zaslúžený gól, keď Lakosil síce zdemoloval Lapšanského, na Kloudovu dorážku do odkrytej brány bol už prikrátky. Druhé oslabenie síce Záhoráci prežili bez ujmy, avšak nestihli sa vo vlastnom pásme skonsolidovať a Lakosil lovil zo siete už druhý puk. Skaličania sa stále nechytali len sporadicky sa objavovali pred Lipovským. Zobudiť svoj kolektív sa pri pästnom súboji snažil Jankovič, ktorý tesne pred koncom prvej časti vo výmene názorov s Jánom Brejčákom zabavili divákov.

Skalica sa z chýb nepoučila a doplatila aj na tretie vylúčenia, tentokrát Kuľha tečoval Kasíkovu ranu za Lakosilov chrbát – 3:0. Hra sa potom vyrovnala a do šancí sa dostali aj hostia. V 28. minúte museli arbitri po video konzultácii odobriť Obdržálkov zásah, brána bola posunutá až po tom,čo puk prešiel za bránkovú čiaru a tak Skalica znížila na rozdiel dvoch gólov a bola stále v hre. Skaličania aj v ďalšom priebehu doplatili na zbytočné vylúčenia. Kumstát to v krátkom slede prehnal s agresivitou, dva krát sa zbytočne nechal vylúčiť a Poprad trestal. Štvrtý gól padol po efektnom príklepe Kuľhu, piaty zas po elegantnej prihrávke Kloudu na Lapšanského a bolo rozhodnuté.

Ani v treťom dejstve sa herný obraz nezmenil. Hostia napriek problémom v útočnej fáze dokázali znížiť, keď sa po individuálnej akcii presadil Štepán – 5:2. Popradčan Kuľha však v 51 minúte dokonale zmiatol striedajúceho skalického brankára Kotvana a z ťažkého uhl zavesil pod vinkel a skompletizoval svoj hattrick. Hostia stihli pre záverečnou sirénou ešte skorigovať stav, no postupový mečbal si standing ovation publika vybojovali domáci hokejisti.

Text: TASR

Martin Kuľha dal hetrik
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM