Peter Handzuš Hokej

Martin potrápil kamzíkov

HK Poprad - MHC Mountfield 4:2 (3:1, 0:1, 1:0) Góly: 12. Lundberg, 14. Kroták, 18. Kmiť, 60. J. Kopecký - 10. Themár, 27. Ďatelinka, vylúčení: 3:5, Rozhodovali: P. Ország - Kalina, Smrek, navyše: J. Brejčák - Velebný obaja 10 min. za nešportov

Martin sa v úvode stretnutia prezentoval odvážnou aktívnou hrou a využíval každú príležitosť na rýchly protiútok. Po úvodnom zastreľovaní v 10. minúte zvládli učebnicovo prečíslenie dvoch na jedného Themár s Markovičom a získali hosťom vedenie. Popradčania však rýchlo odpovedali akciou v presilovke, ktorá bola tiež učebnicovo zvládnutá, keď po vyšachovaní zavesil zblízka Lundberg. Po boxerskej vložke J. Brejčáka s Velebným išli domáci do vedenia, keď sa do čierneho trafil z ľavého kruhu Kroták. To však nebolo všetko a „kamzíci“ strelili aj tretí gól. Jasečko vysunul cez celé klzisko Kopeckého, ktorého zakončenie dorazil do brány Kmiť – 3:1.
V druhej časti Martin pridal, čoho výsledkom boli viaceré nebezpečné situácie pred Melicherčíkovou bránou, ktoré pripravoval najmä prvý útok hostí. Kontaktný gól vsietil v 27. minúte Ďatelinka a Martin tak zdramatizoval priebeh stretnutia. Poprad sa stále snažil tvoriť hru, no pred Volentiera sa už nedostával tak často. V 35. minúte predviedol cit pre prihrávku v ideálnom čase Klouda, ktorý naservíroval Kledrowtzovi, no jeho príklep v sieti neskončil.
Domáci stiahli hru na tri päťky v snahe držať krok s dobre korčuľujúcimi hosťami. Hneď v úvode tretieho dejstva spálil obrovskú šancu Kroták, ktorý nepretlačil puk za Volentierov betón a Poprad stále viedol iba o gól. Domáci nevyužili ani ďalšie šance a slamky sa tak chytal ich súper, ktorý mal možnosti najmä v presilovej hre 5 minút pred koncom tretej tretiny. Popradčania si napokon v závere svoje víťazstvo ustrážili, trojbodový zisk v poslednej minúte korunoval skvelou koncovkou J. Kopecký, ktorý unikol súperovým obrancom.

Text: TASR

Martin potrápil kamzíkov
1
Galéria
pp_0121_pp-mt
32
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM