Webnoviny - Rôzne

Maškrtný medvedík uviazol v plote pri kontajneroch

Nepríjemné prebudenie mali v piatok ráno obyvatelia jedného z bytových domov v Hornom Smokovci. V plote uviazlo medvedie mláďa, matka ho čakala v blízkosti obytného domu.

„O pomoc nás požiadal obyvateľ Horného Smokovca, ktorý nám oznámil, že v oplotení pri kontajneroch uviazol malý medvedík. Medvedíka zakrátko zo zajatia uvoľnil náš pracovník,“ uviedla Lenka Burdová zo Štátnych lesov Tatranského národného parku.

Udalosť sa stala v piatok ráno okolo 5:00. Hoci išlo o tohtoročné mláďa a takýto medvedík nepredstavuje pre človeka vážnejšie riziko, nebezpečnou je táto situácia v momente, ak si človek uvedomí, že nablízku musela byť aj matka medvedíka. Podľa Burdovej tak v skutočnosti aj bolo. Neďaleko obytného domu čakala na svoje mláďa medvedica ešte s jedným potomkom.

Hneď, ako sa podarilo pracovníkovi Štátnych lesov TANAP-u uvoľniť medvedíka zo zajatia, mláďa okamžite utekalo za svojou matkou. Rodinka sa následne pobrala preč. Stretnutia medveďa s človekom nie sú vo Vysokých Tatrách výnimkou. Aj túto jar sú známe prípady, keď hladné medvede navštevujú tatranské osady a hľadajú potravu v kontajneroch.

Dnešný prípad je zaujímavý tým, že medvedica s dvoma medvieďatami zháňala potravu v uzamknutých a zabezpečených kontajneroch. Aj keď sa ku kontajnerom nedostala samotná medvedica, jednému z mláďat sa to podarilo, avšak za cenu toho, že uviazlo v oplotení kontajnerov.

Poprad24/webnoviny Foto: webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM