Rôzne

Máte dlhé vlasy? Darujte svoje pramene chorým a získajte pekný strih zadarmo

Podporte aj vy svojou hrivou zmysluplný projekt, v ktorom zadarmo vytvoria vlásenkári parochne pre ľudí s rakovinou.

Ilustračný obrázok k článku Máte dlhé vlasy? Darujte svoje pramene chorým a získajte pekný strih zadarmo
9
Galéria
Zdroj: Vystr!haj sa Slovensko

Nie nadarmo sa hovorí, že vlasy sú korunou krásy. Dodávajú ženám sebavedomie a istotu. Každá z nás si ich pestuje a je na ne patrične hrdá.

Vráťte chuť do života

Ak osud postaví človeku do cesty chorobu, jeho vnútorný svet i vzhľad sa začnú meniť. Onkologické pacientky pri postupnej strate vlasov počas liečby často trpia depresiami a stratou sebadôvery. Nie všetky si môžu dovoliť kúpiť drahú parochňu, ktorá im sadne. A už vôbec nie tú z pravých vlasov.

Nie je to však zanedbateľná vec. Kvalitná náhrada za ich prirodzené vlasy môže zvýšiť sebadôveru a psychickú pohodu ženy, a tiež jej vrátiť chuť do života.

Strata vlasov počas chemoterapie zatrasie psychikou každej ženy. Keďže kúpa novej parochne znamená pre rodinu ďalšiu finančnú záťaž, dámy sa často radšej takejto ozdoby hlavy zrieknu.

Strih u Novosada zadarmo

Liga proti rakovine v spolupráci s vlasovým štúdiom Zdenka Vrbová prišla so zaujímavým projektom. Rozbehla aktivitu darovania vlasov s názvom VYSTR!HAJ SA SLOVENSKO.

„Týmto projektom vás chceme vyzvať, aby ste sa nebáli ostrihať a darovať svoje vlasy nám. Aj takýmto jednoduchým spôsobom podporíte ženy s rakovinou hneď dvoma spôsobmi – materiálne a (čo je možno ešte dôležitejšie) morálne,“ vyzývajú dlhovlasé ženy i mužov pôvodcovia zaujímavej myšlienky.

Ak ste z Bratislavy alebo do hlavného mesta pricestujete, môžete darovaním vlasov navyše získať vydarený strih zadarmo. Stačí, ak si dohodnete termín so Zdenkou Vrbovou na telefónnom čísle 0903 744 411 a prídete sa dať osobne ostrihať do salónu Igor Novosad na Einsteinovej 21 v Bratislave.

Zdroj: Vystr!haj sa Slovensko

Darujte vlásky z lásky

Ceny kvalitných parochní sa pohybujú v stovkách eur. Vlasové štúdio, ktoré je do projektu zapojené, všetky odstrihnuté vlasy zoskupuje a prerozdeľuje.

„Keďže na 1 parochňu potrebujeme vlasy až z 3 – 4 hláv, snažíme sa rozdeliť vlasy podľa farby, dĺžky, kvality,… Vlásky, ktoré nevieme momentálne použiť na parochňu, sa snažíme využiť iným spôsobom, aby sme z nich získali financie na výdavky spojené s výrobou parochne. Patrí k nim práca vlásenkárky, chemické ošetrenie a nákup materiálu na parochňu,“ hovorí vlásenkárka Gizka.

Keď už sú odstrihnuté vlasy v správnych rukách, šikovná vlásenkárka dôkladne premeria pacientke hlavu a pustí sa do práce. O približne tri týždne je už na svete nová parochňa.

Dôležitých 40 centimetrov

Vlasy môžu darovať ženy, muži aj deti. Minimálna dĺžka, ktorú je potrebné odstrihnúť, je 40 centimetrov. Najviac pomôžete vlasmi, ktoré sú nefarbené alebo farbené do svetlého odtieňa. Vhodné sú aj prešedivené vlasy. Návod, ako si vlasy ostrihať a adresu, kam ich poslať, nájdete TU.

Keď sa rozhodnete pomôcť tomuto užitočnému projektu, nezabudnite si urobiť foto s novým účesom a zdieľať ho na sociálnych sieťach #idemdotoho a #vystrihajsas­lovensko.

Vystr!haj sa Slovensko
9
Galéria
Zdroj: Vystr!haj sa Slovensko
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM