Správy

Máte doma malú princezničku? Objavili nevyhovujúcu hračku, môže spôsobiť zdravotné problémy

Vianoce sa nezadržateľne blížia a možno aj vy premýšľate, ako obdarovať najmenších členov rodiny. Pri hľadaní vhodného darčeka vám mohol do oka padnúť aj set pre malé princezné.

Ilustračný obrázok k článku Máte doma malú princezničku? Objavili nevyhovujúcu hračku, môže spôsobiť zdravotné problémy
2
Galéria
Zdroj: TASR

Hľadáte po obchodoch vhodný darček, ktorý by mohol potešiť nejednu malú slečnu? Na pultoch predajní ste si mohli všimnúť set pre princeznú. „Slovenská obchodná inšpekcia zistila v ponuke pre spotrebiteľa, najmä deti, výrobok, ktorý predstavuje riziko ohrozenia zdravia a je preto výrobkom nebezpečným,“ informuje Slovenská obchodná inšpekcia (SOI).

Ide o princeznovskú súpravu „Princess Secret“ 105126, ktorá pochádza z Číny. Sada obsahuje čelenku, žezlo a zapletený vrkoč, ktoré sú zabalené v priesvitnej plastovej taške so saténovými uškami tyrkysovej farby. „Na zadnej strane balenia sa na prilepenom štítku nachádzajú nasledujúce údaje: Princezna set 105126, EAN kód: 8590331051267 a označenie CE,“ dodáva SOI.

Hračka má podľa odborníkov predstavovať chemické riziko s rizikom poškodenia zdravia. „V plastovom materiáli, z ktorého je zhotovená dekoratívna taštička, bol zistený nadlimitný obsah ftalátov,“ informuje Slovenská obchodná inšpekcia.

SOI uložila povinnosť stiahnuť výrobok z trhu a informovať spotrebiteľov o tomto nebezpečnom výrobku. „Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku predávajúcemu, u ktorého bol predmetný výrobok zakúpený, právo na vrátenie kúpnej ceny,“ dodáva Slovenská obchodná inšpekcia s tým, že pokiaľ ste túto hračku už kúpili, vo vlastnom záujme by ju deti mali prestať používať.

Na trhu objavili nevyhovujúcu hračku
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM