Eliška Šándorová Správy

Máte problém so susedmi alebo zamestnávateľom? Advokáti vám poradia zadarmo!

Ak vás trápi súdy spor o majetok, dedičstvo či riešenie rozvodu a nemáte peniaze nazvyš, máte jedinečnú možnosť. Na popradskom mestskom úrade vám pomôžu odborníci.

Ilustračný obrázok k článku Máte problém so susedmi alebo zamestnávateľom? Advokáti vám poradia zadarmo!
Zdroj: TASR

Slovenská advokátska komora organizuje bezplatne právne poradenstvo v rámci Dňa advokácie. Každoročne si ním pripomínajú aprílové výročie prijatia zákona o slobodnej advokácii z roku 1990.

,,Právne rady sme začali poskytovať v Bratislave, Žiline a Košiciach počas jedného vytipovaného dňa. Keďže sa akcia ujala a občania o ňu prejavili záujem, v ďalších rokoch sa postupne zapojili Banská Bystrica, Prešov a tento rok aj Poprad,“ vysvetľuje hovorkyňa Slovenskej advokátskej komory Nadežda Ondrišová.

V praxi to znamená, že ak máte nevyriešený právny problém, môžete bezplatne získať kvalifikovanú radu od odborníka. Stačí prísť v stredu 20. apríla 2016 do popradského Mestského úradu na Nábreží Jána Pavla II, kde vám regionálni advokáti poradia v oblastiach pracovného, obchodného, civilného i trestného právna. Konzultácie sa uskutočnia v čase od 9.00 do 14.00 hodiny. Pýtať sa môžete napríklad na právne riešenie susedských sporov, rozvodu, dedičského konania či problémov so zamestnávateľom.

Čo trápi našincov Slovenská advokátska komora má z predchádzajúcich ročníkov bohaté skúsenosti. Bezplatné poradenstvo využila v minulosti v jeden deň aj stovka občanov.

,,Advokátov sa pýtajú na rôzne problémy každodenného života, či už sú to susedské spory, spory o dedičstvo alebo majetkové ujmy. Občanov sa snažíme edukovať o tom, ako si vybrať a vyhľadať advokáta na stránkach komory podľa odborného zamerania,“ dopĺňa Ondrišová.

Dôležitou informáciou je aj napríklad výška odmeny, ktorú od vás môže pýtať právny zástupca pri riešení vášho problému. V spomínaný deň sa s advokátmi môžu občania bezplatne poradiť aj v sídle Slovenskej advokátskej komory v Bratislave a na mestských úradoch v Žiline, v Banskej Bystrici, v Prešove a v Košiciach.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM