Martin Sýkora Rôzne

Máte radi popradskú históriu? V sobotu prehliadka mesta a kostola zadarmo

Mestská informačná kancelária (MIK) v Poprade pripravila v rámci jarných prázdnin v sobotu 11. marca prehliadku námestia sv. Egídia a kostola sv. Egídia zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Máte radi popradskú históriu? V sobotu prehliadka mesta a kostola zadarmo
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Počas Svetového dňa sprievodcov 21. februára, ktorý tento rok pripadol na utorok, MIK v Poprade pripravila pre záujemcov tri bezplatné prehliadky námestia a kostola. Podľa slov Hudeca bol o ne záujem, avšak viacero ľudí sa na informačnú kanceláriu obrátilo s prosbou, či by takéto podujatie nemohli zorganizovať aj počas víkendu. Aj preto prišla MIK s bezplatnou prehliadkou v čase, keď sú v Prešovskom a Košickom kraji jarné prázdniny. Zraz záujemcov bude v priestoroch informačnej kancelárie.

Kostol sv. Egídia je najvzácnejšou historickou pamiatkou v centre Popradu. Jeho vznik je datovaný do druhej polovice 13. storočia.

Za sebou má niekoľko úprav, v rokoch 1994 až 1998 bola reštaurovaná loď chrámu a ranogotický portál pri južnom vstupe do kostola. Bohoslužby sa v kostole konajú v pondelok až piatok o 12:00 a v nedeľu o 6:00 a 17:00 hod. MIK robí v kostole pravidelné prehliadky počas pracovných dní vždy o 15:00 hod.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM