Rôzne

Matečná nevymenuje nového šéfa Štátnych lesov TANAP-u: Vyberať sa bude znova

Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná nevymenuje Rastislava Huttu za riaditeľa Štátnych lesov TANAP-u. Uviedla to v stredu pred rokovaním vlády. Ministerstvo, podľa jej slov, na túto pozíciu vypíše nové výberové konanie.

Ilustračný obrázok k článku Matečná nevymenuje nového šéfa Štátnych lesov TANAP-u: Vyberať sa bude znova
Zdroj: Dnes24.sk

Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná rozhodla, že uchádzača o miesto riaditeľa Štátnych lesov Tatranského národného parku (TANAP) Rastislava Huttu, nevymenuje. „Nestotožňujem sa so závermi výberovej komisie a pána nebudem menovať za riaditeľa,“ vyhlásila Matečná s tým, že situáciu začala po návrate z dovolenky riešiť ako prioritnú tému. Dodala, že za jej rozhodnutím stojí aj strana SNS vrátane jej predsedu a táto téma je pre ňu uzatvorená. K technickým špecifikám výberového konania sa vyjadrovať nechcela.

Ministerka dúfa, že nové výberové konanie dopadne inak. „Pre mňa bolo naozaj nepochopiteľné, že na takúto pozíciu sa prihlásili iba dvaja uchádzači a prítomný bol iba jeden. Získať ľudí na takéto pozície je veľmi zložité, nikto nechce zobrať zodpovednosť,“ konštatovala Matečná s tým, že je ľahšie komentovať hospodárenie lesov od monitora počítača alebo z europarlamentu, ako ich naozaj riadiť.

Výberového konania na obsadzovanú funkciu riaditeľa príspevkovej organizácie Štátne lesy Tatranského národného parku Tatranská Lomnica sa z dvoch prihlásených zúčastnil jeden uchádzač Rastislav Hutta. Výberová komisia podľa informácií uverejnených na webovej stránke ministerstva pôdohospodárstva v rámci osobného pohovoru s uchádzačom overovala jeho odborné znalosti, manažérske schopnosti a všeobecný prehľad. Na základe toho komisia navrhla Huttu vymenovať za riaditeľa organizácie.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM