Peter Handzuš Rôzne

Materská škola má novú strechu

Magistrát už dlhodobo venuje zvýšenú pozornosť školám a školským zariadeniam a tým sa snaží prispieť ku skvalitneniu výchovno-vzdelávacieho procesu.

Jednou z aktivít, ktorá má prispieť k zlepšeniu podmienok na školách v Poprade je aj rekonštrukcia striech, ktoré sú v zlom stave. Príkladom je zrekonštruovaná strecha na Materskej škole na Ulici mládeže 11, ktorá bola slávnostne odovzdaná v piatok 25.novembra symbolickým prestrihnutím pásky prvým viceprimátorom mesta Adriánom Kromkom a riaditeľom ZŠ s MŠ na Dostojevského ulici Milanom Sentpéterym. Adrián Kromka uviedol: **„Aj táto nová strecha je súčasťou systematickej obnovy našich základných a materských škôl, ktorú realizujeme, aby sme skvalitňovali výchovno-vzdelávací proces na našich školách a  zlepšovali podmienky na výučbu pre žiakov v našom meste.  Novú strechu v sume 100 140 EUR financovalo mesto Poprad z kapitálových výdavkov a táto materská škola je prvou, kde sme urobili novú sedlovú strechu. Výmenu striech, ktoré sú rovné a zatekajú, plánujeme aj na ďalších materských školách.“ **

Prestavbu strechy zrealizovala trebišovská firma na základe výberového konania. Certifikovaný strešný systém, overený vo Švédsku 30 rokov, si nevyžaduje údržbu a namiesto dreva na konštrukciu väzníkov sa používajú oceľové pozinkované profily. Strecha bola urobená za mesiac a má rozlohu tisíc metrov štvorcových.

Vedenie mesta plánuje v rekonštrukciách všetkých škôl v Poprade pokračovať celé volebné obdobie a verí, že dopomôže školám k adekvátnym priestorom a podmienkam, pre výučbu a výchovu našej mládeže.

Zdroj : mesto Poprad

Súvisiaci článok a video: http://www.poprad24.sk/clanky?…****

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM