Peter Handzuš Basketbal

Medvede natiahli šnúru domácich výhier. Vo Svite neuspela ani Nitra

Po desiatich dňoch odpovedala Iskra Svit na prehru v Nitre zo začiatku novembra tým najlepším spôsobom.

Ilustračný obrázok k článku Medvede natiahli šnúru domácich výhier. Vo Svite neuspela ani Nitra
Foto: Peter Handzuš

Úvod zápasu vyšiel lepšie domácemu tímu. Ten vyhral prvú desaťminútovku o štrnásť bodov, keď Nitre nastrieľal až tridsať bodov. Potom Iskra poľavila a hostia sa v polovici záverečnej štvrtiny dotiahli na päť bodov. Záver zápasu bol o pevnejších nervoch a lepšie ho zvládli domáci, ktorí si tak pripísali piate domáce víťazstvo v rade.

BK Iskra Svit vs. MBK SPU Nitra
50
Galéria
Foto: Peter Handzuš

„Chceli sme vo Svite zvíťaziť. Zápas bol napínavý, no vo Svite sa nevyhráva ľahko. Mali sme šancu niekedy sedem – osem minút pred koncom, žiaľ otvorené strely sa nám nepodarilo premeniť a ostal tam rozdiel, ktorý vyhovoval viac Iskre. Rakovinou našej hry je, že prvú šťvrtinu stále hráme zle. Zle rotujeme, zle hráme individuálnu obranu. Skúšame to zlepšiť, ale zatiaľ sa nám to nedarí,“ povedal po zápase tréner Nitry Dragan Ristanovič.

„Úvod do zápasu sme mali veľmi dobrý, s dobrou energiou. Potom sme sa nepochopiteľne prispôsobili tempu hry súpera. Nie každý zápas vyjde všetko podľa našich predstáv. Extrémne ťažký zápas sme nakoniec ustáli tak, aby sme ho dotiahli do víťazného konca,“ zhodnotil zápas domáci tréner Michal Madzin.

Domáci fanúšikovia aj hráči si užili už piate domáce víťazstvo Iskry v rade. „To teší najviac. Veľmi sa vždy tešíme na domáce zápasy, lebo pred týmito ľuďmi sa hrá super a sme radi že v takomto počte chodia na naše zápasy a že ich zatiaľ možeme tešiť našimi víťazstvami,“ dodal spokojný tréner Madzin.

Iskru Svit teraz čakajú ešte dva ťažké domáce zápasy proti Lučencu (19.112016) a Leviciam (23.11.2016). Nitra si môže napraviť chuť už 16. novembra v zápase proti Spišskej Novej Vsi.

BK Iskra Svit – MBK SPU Nitra 84:76 (30:16, 17:19, 15:14, 22:27)
Najviac bodov: Janković 18, Singletary 17, Šoutvin 15 – Myles 27, Pejovič 15, Štefek 12

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM